23948sdkhjf

Sådan fungere en varmepumpe

| Medlemsnyhed | Indrykket af VS Automatic A/S

I dette indlæg bliver du klogere på “sådan fungerer en varmepumpe”.

Luft til luft varmepumpe
Når du skal have installeret en luft til luft varmepumpe består dette af to enheder – Den ene del bliver monteret udenfor bygningen og den anden del bliver monteret indenfor. Udendørsdelen og indendørsdelen bliver placeret, hvis muligt, på hver sin side af væggen eller mellem loft og tag. Dette gøres for at undgå at rørstrækket ikke bliver længere end nødvendigt. Nutidens varmepumper indeholder oftest kølemiddel til et rørtræk på omkring 7m. Den indendørs enhed opsættes oftest i boligens/bygningens største opholdsrum.

Sådan fungere en varmepumpe luft til luft?
En luft til luft varmepumpe består som nævnt af fire hovedkomponenter. Fordamperen optager energien fra udendørsluften. Fordamperen indeholder et kølemiddel, som koger ved -20°. Når varmepumpens kølemiddel begynder at koge, så fordamper kølemidlet og dampen presset igennem kompressoren, der så hæver trykket og temperaturen. Dampen fra yderdelen fortsætter fra kompressoren og over i kondensatoren, som er placeret i enheden indenfor. Her bliver varmen fra dampen omdannet til den luft der cirkulerer igennem boligen. Ydermere afkøles dampen idet lukkede kredsløb, så dampen igen bliver til væske og kan løbe ud i yderdelen. Ekspansionsventilen i udedelen af varmepumpen køler dampen yderligere ned og dampen omdannes igen til kølemiddel. Kølemidlet ender igen i fordamperen og processen kan nu gentages.

Få Danmarks billigste Panasonic HZ25UKE varmepumpe med montering!

Luft til vand varmepumpe
Står din bolig og skal have udskiftet varmekilde og ønsker du et alternativ til de gamle gas- eller oliefyr? Et grønnere og mere økonomisk alternativ kunne være en luft til vand varmepumpe. Kontra en luft til luft varmepumpe der primært kun bruges til temperaturregulering i boligen, har man mulighed med en luft til vand varmpumpe både at kunne opvarme og nedkøle sin bolig, samt benyttes til opvarmning af brugsvand. En luft til vand varmepumpe kan altså varme både boligen og vandet op, ligesom et jordvarmeanlæg. Den økonomiske gevinst ved en luft til vand varmepumpe vil dog være lidt lavere end hvis man vælger et jordvarmeanlæg.

Læs mere om: Varmepumpe luft til vand

Rådgivning når du skal købe jordvarmeanlæg
Hvis du er i tvivl om hvor mange penge du kan spare ved at købe et jordvarmeanlæg eller ønsker du en estimeret beregning over hvor langtid der vil gå inden din investerings er tjent hjem? Så er det altid vigtigt at få hjælp, vejledning og rådgivning af en faglært installatør. For altid at være sikker på at du får den bedste løsning, vil det i mange tilfælde også kunne betale sig at få en energivejleder til at tjekke boligen igennem, for at finde den rette løsning af valg af varmekilde.

Ønsker du at videre mere? 

Læs hele indlægget her: Sådan fungere en varmepumpe


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VS Automatic A/S

Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Danmark
VS Automatic A/S

Send til en kollega

0.079