23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sådan tænker du energistyring ind, ved flere lokationer

Det kan betale sig at investere i energistyring til bygninger. Men hvordan tænker du energistyring ind når du skal styre energiforbruget på flere lokationer?

Hvis du er ejer af bygninger eller har ansvaret for at administrere dem, ved du allerede, at budgetterne er stramme, ressourcerne er knappe, og hver bygning har unikke krav, der kræver forskellige niveauer af bygningsstyring.

Målet med facility management er i den ideelle verden grundigt at analysere alle situationer, forudse alle problemer inden de opstår, have løsningen på problemerne klar og hurtigt løse dem, så snart de opstår. Det giver sig selv at det betyder ekstrem travlhed, og derfor kan energibesparelser i bygningerne sommetider virke som en uoverskuelig process. Især store organisationer står overfor helt andre udfordringer når det kommer til energistyring af flere bygninger – nogle gange spredt i forskellige byer eller sågar på tværs af landegrænser. Med et sådan setup følger kompleksiteten i at skulle administrere dem alle på kryds og tværs. Men det kan altså gøres ganske simpelt og fordelene er mange. Michael Thode fra Schneider Electric giver her sit bud på en løsning.

Hvorfor energistyring?
Men først et par ord om energistyring og hvorfor det er essentielt at tænke ind i bygninger.

Energistyring kan være en tidskrævende og kompleks opgave for enhver virksomhed. Men for en organisation med flere lokationer er det essentielt at få energistrategien rigtig for at sikre, at du ikke løber ind i et stort og unødvendigt overforbrug.

Hvad er på spil? 10% –30% besparelse på energiforbruget med en struktureret tilgang til energistyring.

Energistyring handler kort sagt om at sænke omkostningerne ved hjælp af enkle energibesparende initiativer, og i sidste ende at skabe energibesparelser ved at bruge energien så effektivt som muligt. Det kræver data, og derfor er måling en forudsætning – du skal kende din baseline, holde øje med tomgangsforbrug og følge udviklingen på energiforbruget. Derudover skal du benchmarke anlæg, områder og adfærd, finde besparelsespotentialer og synliggøre disse besparelser… Men med en struktureret tilgang til energiforbruget er der penge at spare, og der findes en nem og overskuelig måde at gøre det på.

En simpel løsning til komplekse setups
De fleste bygninger har efterhånden implementeret et BMS-system med målepunkter der kan give brugbar data. Men bygninger spredt på flere lokationer kræver fleksibilitet i energiovervågningen, da forskellige data skal ses i forskellige bygninger.

Energiovervågningssoftware – hos Schneider Electric kaldt Power Monitoring Expert (PME) og en del af vores EcoStruxure™-portefølje – giver dig en komplet indsigt i alle installationer og anlæg, med adgang til data i realtid og analyse, som du kan bruge til at skræddersy rapporter til energistyring. Alle data, der ligger i BMS-systemet, kan nemt overføres til et energiovervågningssystem og på den måde gøres brug af det anlæg, der allerede sidder i bygningerne i dag. Med sådan en software oprettes forbindelse til intelligente enheder på tværs af bygninger, fra strøm- og energimålere på el, varme, vand og køl samt informationer direkte fra udstyr som maksimalafbrydere, frekvensomformere, UPS-anlæg osv.

Det er en gammeldags måde at arbejde med energistyring, at alle målepunkter skal kobles op med hver sit selvstændige hardware med tilhørende simkort. IT-infrastrukturen i moderne netværk hænger sammen og det gøt det muligt at integrere et centralt og sammenhængende system, man selv ejer.

Løsningen er nem at koble på samme server (via VPN) og det giver mulighed for at udnytte den infrastruktur man allerede har til at lave energistyring. Både lokalt og på tværs af lokationer. Hvor det ved traditionel energistyring vil være foruddefineret hvad du kan se, får du med Power Monitoring Expert en mere dynamisk indsigt i energiforbruget, og kan monitorere forbruget helt ned på rum-niveau og finde frem til hvor og hvilke besparelser, der giver bedst mening.

Energiovervågningssoftware giver altså mulighed for et samlet overblik over energidata. Fra BMS-systemet på tværs af forskellige informationssystemer, produkter og lokationer. Du får overblik over energiforbruget i ellers separate bygninger, både i et enkelt lokale i en bygning og på tværs af lokationer uanset hvor de er placeret.

Med energiovervågningssoftware får du mulighed for

  • At hente data fra alle lokationer til en central server
  • At aktivere potentialet i et corporate netværk
  • Egen IT infrastruktur og sikkerhed
  • Brugerstyring der sikrer, at de rette personer har adgang
  • Integration til andre systemer lokalt
  • At anvende eksisterende målepunkter fra BMS, Scada, dataloggere og den fælles DataHub.
Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.062