23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Effekten af stofmundbind dokumenteres med ny testguideline

Ny europæisk testguideline giver producenter og importører mulighed for at dokumentere kvaliteten og effekten af stofmundbind.

Den europæiske standardiseringskommission (CEN) har nu udgivet en guideline, CWA 17553, som er lavet i forhold til test af stofmundbind. I guidelinen specificeres krav til filtreringsevne og åndbarhed samt en række andre krav, som sikrer effekten af produktet. 

Stofmundbind eller rettelig community face covering er i dag ikke underlagt et direktiv og kan derfor ikke CE-mærkes og der er derfor heller ikke krav om test eller dokumentation af deres effekt i forhold til at begrænse dråbesmitte. 

Det er umuligt at gennemskue kvaliteten uden test

Hos GTS-instituttet FORCE Technology har de set alle variationer af de nye community face coverings. Lige fra dem, som nærmer sig samme kvalitet som de af Sundhedsstyrelsen anbefalede medicinske mundbind til dem, som nærmest er ubrugelige. 

Specialist Rasmus Forsberg fortæller: 
Som producent eller importør har man ingen mulighed for at afgøre hvilken effekt ens produkt har. Det er ganske enkelt umuligt at se hvor meget stofmundbindet filtrerer og hvor svært det er at trække vejret igennem det, bare ved at kigge på det. På samme måde er det usikkert, at den dokumentation der vedlægges stofmundbind fra producenter udenfor EU, lever op til de europæiske krav.” 

Importeres i stigende grad som alternativ til mundbind

Stofmundbindene bliver dog i stigende grad produceret og importeret til det danske marked, som et alternativt til medicinske mundbind. 

Stofmundbind må dog udelukkende importeres, markedsføres eller sælges som en beklædningsgenstand, og altså hverken som medicinsk udstyr eller værnemiddel. Det gælder også stofmundbind, som er testet og godkendt efter guidelinen CWA 17553. 

Men en godkendelse efter den nye guideline giver importøren eller forhandleren mulighed for rent faktisk at dokumentere at produktet lever op til kravene i den europæiske aftalte guideline og at det har en effekt. Det betyder også, at i de europæiske lande, hvor CWA 17553 godkendte stofmundbind har fået dispensation som alternativ til medicinske mundbind, der må man markedsføre produktet som sådan. 

Læs mere om hvordan du får testet dit produkt: https://forcetechnology.com/da/ydelser/ppe-test-af-community-face-covering

 

 

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.047