23948sdkhjf

Driftstop førte til tæt samarbejde - Fjernvarme Fyn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Buch A/S

Et klassisk salgsmøde og et pludseligt driftstop blev starten på et godt og tæt samarbejde mellem Hans Buch A/S og Fjernvarme Fyn.


Udfordringen

Da vores Product Manager Henrik Dahl i efteråret 2018 tog på besøg hos Danmarks 3. største fjernvarmeselskab, Fjernvarme Fyn var det for at vise, hvad Hans Buch A/S kunne tilbyde udover de reservedele, som de allerede køber hos os.

Timingen på besøget var perfekt – også selvom det ikke så sådan ud ved første øjekast. Lige netop denne dag var Fjernvarme Fyn nemlig lagt ned af et driftstop på kedlen. Et driftstop der krævede alles tid og opmærksomhed, så anlægget kunne komme på benene igen. Hos Fjernvarme Fyn var der derfor ikke tid til meget andet end at arbejde med driftstoppet den dag. Med det ene ben ude ad døren igen, faldt Henrik og Fjernvarme Fyns driftchef Kenneth Jepsen dog alligevel i snak om de produkter og løsninger Hans Buch A/S kunne tilbyde. Særligt et af produkterne vakte interesse netop denne dag: Sodblæsere fra Clyde Bergemann.

Driftstoppet var nemlig opstået pga. en tilstopning af kedlen, der forhindrede røggas i at komme gennem rørvæggen (se billeder ude i siden).

Et driftstop som dette kræver 85 timers nedlukning af kedlen, og er vurderet til at koste i omegnen af 1,5 mio. kr. Ca. 15.000 kr. i timen pga. manglende mulighed for at brænde affald af i perioden.

Med så mange penge på spil, havde Fjernvarme Fyn behov for at optimere deres anlæg og forbedre driften. Dette blev starten på et godt og tæt samarbejde mellem Hans Buch A/S og Fjernvarme Fyn.


Løsningen

Der gik ikke lang tid før Henrik og Kenneth blev enige om, at sodblæsere var det der skulle til for at løse udfordringen med driftstop på kedlen. Det skulle dog ikke være hvilke som helst sodblæsere, men derimod sodblæsere fra vores leverandør Clyde Bergemann. En af verdens største leverandører inden for området med stor erfaring med både førstegangsmontering og opgradering af anlæg. Udover deres store erfaring på området, kunne Henrik nemlig fortælle Kenneth om Clyde Bergemanns løsning Smart Helix Blower.

En løsning der udover at holde superheaterne rene for askebelægning mens kedlen er i drift og forlænge serviceintervallerne, kan programmeres til at skyde damp ud mellem rørene i superheater, så rørene ikke bliver ramt og dermed holder længere.

Fordelene taler for sig selv
Med en løsning som denne ville Fjernvarme Fyn slippe for at skulle lukke ned to, tre eller fire gange om året, som det før har været tilfældet. Der var derfor ikke meget tvivl at spotte hos Fjernvarme Fyn, da de hørte om løsningen, der desuden ville være tjent ind igen, hvis de bare kunne undgå et eller to stop over 1-2 år. Fordelene ved løsningen talte for sig selv:

  • Balanceret varmetransmission
  • Udvidede serviceintervaller
  • Reducering i periode med driftstop
  • Øget termisk output pga. effektiv kedelrensning under fuld drift

Løsningen in action
Med de overordnede rammer for løsningen på plads, manglede der kun én ting, før Fjernvarme Fyn kunne sige endeligt ja. De havde behov for at se løsningen in action. Turen gik derfor til Tyskland for at se på lignende installationer på kraftvarmeværker.

På turen fik Henrik og resten af gruppen mulighed for at se løsningen hos kunder med lignende kedel- og driftsbetingelser. Derudover bød turen på ekspertrådgivning fra Clyde Bergemann og erfaringsdeling omkring optimering af anlæg. Alt i alt en tur, der overbeviste Fjernvarme Fyn om, at det var den rigtige løsning for dem.

Tre vigtige elementer i tilpasningen af løsningen
Valget af løsning var på plads, og strategier for implementeringen af løsningen blev lagt. Inden sodblæserne kunne installeres, var det dog nødvendigt at tage højde for tre vigtige elementer i tilpasningen af løsningen:

  • Hvor strålerne skulle ramme, og hvilken afstand der skulle være mellem dem, så de ikke blæser direkte på rørene.
  • Hvor meget tryk der skulle være på sodblæserne.
  • Hvordan de kunne komme til at dække mest muligt.

Hos Clyde Bergemann sidder der heldigvis nogle dygtige medarbejdere, der på baggrund af en tegning over anlægget kunne se og markere, hvor støvet ville lægge sig, og hvordan sodblæseren skulle programmeres, for at være mest effektiv.

Ud fra tegningen kunne Fjernvarme Fyn installere sodblæserne korrekt og programmere dem til effektivt at fjerne askebelægninger fra deres kedel.

"Vi har igennem et tæt samarbejde fundet en løsning, der har hjulpet os med at optimere vores drift. Henrik har været med gennem hele processen, og på intet tidspunkt fik vi skubbet en masse ned i halsen, som vi ikke havde brug for. Han hjalp os med at finde frem til lige netop det vi skulle bruge for at løse udfordringen med vores driftstop." -  KENNETH JEPSEN, DRIFTCHEF, FJERNVARME FYN


Resultatet
Takket være et tæt samarbejde mellem Hans Buch A/S og Fjernvarme Fyn, har Fjernvarme Fyn nu fået flere driftstimer ud af deres anlæg. Den optimerede løsning virker helt efter hensigten og askebelægningerne bliver holdt nede. Det mærker man også i den daglige arbejdsgang hos Fjernvarme Fyn, hvor der siden installationen af sodblæserne kun har været ét planlagt stop.

"Den her løsning har været et fælles projekt mellem Fjernvarme Fyn og Hans Buch, hvor jeg har kunne bidrage med min viden og trække på en dygtig og kompetent leverandør, for at finde frem til den bedste og mest optimerede løsning for Fjernvarme Fyn." -  HENRIK DAHL, PRODUCT MANAGER, HANS BUCH A/S

Se mere om løsningen på vores hjemmeside


Vil du også have flere driftstimer ud af dit anlæg?
Kontakt vores Product Manager Henrik Dahl på +45 45 16 41 75 eller hda@hansbuch.dk og få en uforpligtende snak om jeres udfordringer. Sammen kan vi optimere din løsning og sørge for, at du får flere driftstimer ud af dit anlæg.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Buch A/S

Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Danmark
Hans Buch A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.065