23948sdkhjf

Mikrobearbejdning under de perfekte forhold

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mekoprint A/S

I de sidste 30 år har Mekoprint Chemigraphics udviklet en stærk ekspertise og maskinpark til at kunne tilbyde komplette finmekaniske løsninger.

Som en dansk markedsledende underleverandør af mikrofræsede og drejede, samt ætsede, stansede og bukkede finmekaniske komponenter i de sidste 30 år har Mekoprint Chemigraphics udviklet en stærk ekspertise og maskinpark til at kunne tilbyde komplette løsninger.

Når det kommer til udvikling og produktion af mikrokomponenter, fortsætter Mekoprint med at investere i nye teknologier som blandt andet drejning, laserskæring, svejsning og gravering for at imødekomme kundernes behov.

BEARBEJDNING MED EN ENKELT HÅNDTERING SIKRER DEN HØJESTE PRÆCISION

Mekoprint Chemigraphics beskæftiger blandt andet medarbejdere, der er specialiseret i avanceret cnc fræsning og drejning i materialer som bl.a. aluminium, stål, rustfrit stål, titanium og PEEK.

”Vi har skabt den perfekte opsætning til drejning og fræsning af mikrokomponenter, der finder sted i klimakontrollerede omgivelser. Dette giver os muligheden for at fremstille selv de mest præcise dele under de bedst mulige forhold.

Som noget helt unikt i Skandinavien har vi blandt andet specialiseret os i præcisionsfræsning og drejning af mikrokomponenter. Med vores mikrofræsning og drejeteknologi er vi i stand til at fremstille de mest komplekse præcisionsdele med tolerancer så lave som +/- 5 μm.

Vi bearbejder en lang række forskellige kvaliteter inden for aluminium, stål, rustfrit stål og titanium. Vi tilbyder dog en endnu større variation af materialer og har lanceret flere løsninger i både PEEK og Mu-Metal” forklarer Bjørn Mølbach Krogh, Design and Development Manager.

Mikrobearbejdningen hos Mekoprint Chemigraphics foretages på adskillige maskiner, der er specialiserede til præcisionsbearbejdning, for eksempel Mikron HSM 200 U LP med et værktøjsmagasin på 150 værktøjer, hvilket gør det muligt at fremstille selv de mest komplekse komponenter i blot én enkelt håndtering.

”Vi forstår, at præcision og et højt kvalitetsniveau er afgørende for vores kunder. Derfor kan vi med vores moderne måleudstyr “GOM Vision System”, sikre en overlegen kvalitet ved hver levering,” forklarer Benny Albrektsen, Divisionsdirektør for Mekoprint Chemigraphics.

FINMEKANISK LASERSKÆRING MED MAKSIMUM PRÆCISION OG PRODUKTIVITET

De nyeste teknologier på Mekoprint inkluderer mikrofremstilling med ultra-korte impulslasere til mikrolaserskæring, lasermikrosvejsning og lasergravering.

”Hos Mekoprint kommer kundernes behov først, hvorfor vi investerer i de nyeste teknologier og kompetencer for at imødekomme disse krav. Laserskæring tilbydes som et supplement til vores ætse og stanseteknologier, hvor der er behov for meget høj geometrisk præcision eller meget smalle åbninger i forhold til materialetykkelsen,” forklarer Benny Albrektsen, Divisionsdirektøren

Arbejdsområdet er 500 x 500 mm med evnen til at skære materialetykkelser inden for 0,05 til 1,5 mm i mange forskellige materialer, f.eks. stål og rustfrit stål, nikkelsølv, messing, kobber, aluminium, glasfiber samt plastmaterialer såsom PEEK.

Opsætningen for laserskæring af mikrodele har sine klare fordele, når det kommer til høje hastigheder, en utrolig nøjagtighed på +/- 0,01 mm og en minimal varmepåvirkning af materialet. Fiberlaserstrålen tillader skæring af selv de mest komplekse geometrier og de smalleste spor i materialet.

”Med et fundament af granit og direkte drive af akserne kan maskinen med en høj processtabilitet udføre skæringer med en præcision på +/- 0,01 mm, afhængigt af materialet og materialetykkelsen.” siger Jesper Schou, Design Engineer.

FRA IDE TIL DET FÆRDIGE MIKROKOMPONENT

“Mekoprint er en seriøs og professionel partner ved fremstilling af præcisionskomponenter med høje krav til tolerancer og finish. Vi ønsker at være med hele vejen fra idé og konceptudviklingen til det færdige komponent” forklarer Benny Albrektsen.

“Dette inkluderer muligheden for overfladebehandling i en kombination af interne teknologier, f.eks. anodisering og lakering, der suppleres med en lang række nære samarbejdspartnere, der leverer forskellige typer belægning, f.eks. nikkel / tin, nikkel / guld eller elektroforzinkning.
Yderligere, hvis der er behov for rengøring af komponenterne, kan vi, afhængigt af emnet, tilbyde både mekanisk og kemisk rengøring,” tilføjer han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.079