23948sdkhjf

NKT leverer kabler til grøn energipark

| Medlemsnyhed | Indrykket af NKT (Denmark) A/S

NKT skal levere 72 kV 1-leder og 36 kV 3-leder kabler til Energipark Veddum Kær Vindmøllepark

Den danske udvikler og operatør af solcelle- og vindmølleprojekter Eurowind Energy A/S skal i samarbejde med ALL NRG A/S opstille en vindmøllepark i Energipark Veddum Kær Vindmøllepark. NKT skal levere 72 kV 1-leder og 36 kV 3-leder kabler til projektet.

Projektet består af nedtagning af otte eksisterende vindmøller og derefter opstilling af ni nye. ALL NRG, som er leverandør af projektløsninger til onshore og offshore energisektoren og bistår vindmølleproducenter og møllepark-ejere i alle faser, står for projektering og installation af kabeldelen til hele projektet. 

ALL NRG har efter tilendebragt udbudsfase valgt NKT som leverandør af hhv. 36 kV 3-leder kabler og 72 kV 1-leder kabel, nærmere specificeret ved typerne AXAL-TT og PEX-M-AL LRT.

Kablerne som NKT skal levere til projektet skal benyttes til at transportere strømmen internt i vindmølleparken, og ud mod det eksisterende distributionsnet. De ni vindmøller kan indledningsvis forsyne ca. 28.000 husstande med CO2-neutral strøm, ved et forbrug på 4000 kWh/år. Energipark Veddum Kær Vindmøllepark er forberedt for senere udvidelse til produktion af strøm via solceller, og der kan således på sigt inkluderes op til 26 hektar til dette formål.

”Vi er stolte over, at vores kabler bidrager til den grønne omstilling i Danmark og på globalt plan, som skitseret ved den aktuelle ordre til ALL NRG A/S. Det ligger særdeles godt i tråd med at NKT som den første store producent af energikabler officielt har tilsluttet sig Science Based Target-initiativet med ambitionen om at blive et netto-nuludledende selskab”, siger Michael B. Christensen og Nicolaj Bjerregaard fra NKT.

Læs mere her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NKT (Denmark) A/S

Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Danmark
NKT (Denmark) A/S

Send til en kollega

0.078