23948sdkhjf

Styrket trods coronakrisen

| Medlemsnyhed | Indrykket af A/S Kurt Hansen

Innovation, knowhow og transparente samarbejder er hjørnesten i A/S Kurt Hansen, der har specialiseret sig i at tilvirke mekatroniske løsninger og senest kombinere medico-teknik med robotteknologi.

A/S Kurt Hansen blev oprindeligt etableret som maskinfabrik med fokus på tyndpladeproduktion tilbage i 1956. Gennem årene har virksomheden i Svendborg udviklet sig i en mere produktorienteret retning med speciale i medico-teknik. Tilvirkningen af produkter sker på baggrund af tætte samarbejder, hvor A/S Kurt Hansen hjælper kunderne med alle led af værdikæden – fra den spæde idé til færdig løsning.

”Vores ingeniørfaglige kompetencer, dygtige håndværkere og kvalitetscertifikater betyder, at vi kan realisere kundernes apparater ud fra en kvalitetsmæssig og helhedsorienteret tankegang. Vi prioriterer transparente og nære relationer baseret på gensidig tillid, fordi det skaber de bedste forudsætninger for et succesfuldt samarbejde,” udtaler Jens Kurt Hansen, adm. direktør hos A/S Kurt Hansen.

Et langsigtet partnerskab
Med afsæt i en grundig selekteringsproces indgår A/S Kurt Hansen i et begrænset antal strategiske samarbejder. Det er nødvendigt for at kunne opnå og opretholde det tætte partnerskab med fokus på både udvikling og eksekvering af et givent apparat.

”Vi arbejder aldrig efter kortsigtede løsninger, men søger virksomheder, som er interesserede i at indgå i et kontraktuelt samarbejde og entrere med en partner, der kan producere apparaterne i den rigtige kvalitet og stå på mål for at levere just in time – og ikke bare just in case,” forklarer Jens Kurt Hansen.

Robotsatsning med rette timing
I en tid, hvor coronavirus har betydet kraftig tilbagegang for mange virksomheder, har det stik modsatte gjort sig gældende for A/S Kurt Hansen. En del af forklaringen skal findes i en nylig satsning på robotteknologi, hvilket har kastet nye, interessante samarbejder af sig.

”Vi har tætte relationer til uddannelsesstederne – bl.a. DTU, som hvert år afholder udstillingen, Medico Bazar, hvor entreprenante mennesker udstiller både hel- og halvfærdige apparater. Her mødte jeg i foråret 2017 Sterisafe, som har udviklet en robot, der via ozon-teknologi kan dræbe bakterier og vira i alt fra operationsstuer til klasseværelser i løbet af et par timer,” forklarer Jens Kurt Hansen.

Timingen for et samarbejde var ikke rigtig på daværende tidspunkt, men det viste den sig at være, da Jens Kurt Hansen kontaktede virksomhedens direktør, Eliot Booth, i foråret 2020.

”Vi har løbende haft kontakt til hinanden, og da jeg henvendte mig til Eliot i april, fortalte han, at de alene i marts havde solgt lige så mange robotter som hele sidste år, fordi den kan desinficere mod coronavirus. Deres produktion i Sverige havde svært ved at følge med efterspørgslen, og vi aftalte derfor et møde, hvor vi hurtigt blev enige om, at det gav god mening for os at overtage fremstillingen af produktet,” fortæller Jens Kurt Hansen.

Robotter i lind strøm
På baggrund af samarbejdet med Sterisafe har A/S Kurt Hansen ansat nye medarbejdere, og den sydfynske virksomhed vil få nok at se til i den kommende periode.  

”Vores virksomhed i Svendborg har fået til opgave at levere et tocifret antal robotter hver eneste uge, så vi er allerede nu i gang med at købe delene hjem og oplære vores folk i at lave apparaterne. Derudover er det lagt i pipelinen, at vores ingeniører sammen med Sterisafe skal udvikle den næste generation, som målrettes det amerikanske marked,” slutter han. Se robotten i videoen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
A/S Kurt Hansen

Gotlandsvej 5
5700 Svendborg
Danmark
A/S Kurt Hansen

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062