23948sdkhjf

MQTT til fjernovervågning af udstyr ombord på skibe

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

Mange producenter overvåger deres maskiner ombord på skibe, og med MQTT sikres kontakten hurtigt og globalt selv på de smalleste bånd båret af dyre satellitforbindelser.

Enhver producent ønsker i garantiperioden at overvåge de dyre maskiner, som er installeret hos kunden, og efter garantiens udløb vil mange ofte have indgået en serviceaftale om løbende overvågning samt vedligehold af maskinen.

MQTT filer fylder ikke særligt meget og kræver derfor en meget lille bånd bredde for at fungere og kan i praksis sende data selv i "E" områder, hvor heller ikke en almindelig mobil fungerer. Dette er en stor fordel, idet meddelelserne og filerne kan sendes 20% hurtigere end normale TCP/IP filer.  Det giver sikkerhed for en meget stor oppetid, således at du kan være sikker på altid at modtage alarmer, filer og andre data i realtid. Den eneste forsinkelse er transporttiden fra den anden side af kloden op til satelitten og ned igen til dig i Danmark, hertil kommer eventuelle forsinkelser fra operatører som AWS, Microsoft Azure eller lignende, såfremt dit IT miljø er virtuelt og afvikles på en host.

Hvis du er leverandør af udstyr til eksempelvis skibe, og du ønsker at overvåge udstyret i realtid over skibets satellitforbindelse, så er MQTT en god løsning, da filen er lille og derfor prioriteres hurtigt i rækken af skibets kommunikation.

Hvis du eksempelvis leverer store pumper til skibe, så er det en klar fordel, hvis du hurtigt får besked om vibrationer eller for høje temperaturer i lejerne, både i garantiperioden og senere hen, hvis du indgår en serviceaftale med rederiet. Såfremt service er outsourcet til en skibsspecialist, vil man kunne sikre, at info og data  også sendes til den pågældende serviceoperatør samt til rederiets tekniske afdeling med skibsinspektører.

Uanset hvilken maskine du leverer til et skib, så kan dine indhentede data til enhver tid sendes lynhurtigt og let til din virsomhed, enhver serviceoperatør, samt rederiets tekniske afdeling. Dette sikrer imod alvorlige nedbrud, og du kan nå at finde de nødvendige reservedele og sende dem sammen med en montør til næste havn, inden skibet ankommer.

MQTT virker naturligvis begge veje, så du kan udsende nye opdateringsfiler og kommandoer til maskinen, således at driftstop og alvorligt havari kan tages i opløbet, samt helt undgås.

Vil du vide mere om HelmholzMQTT, så download PDF dokumentet: MQTT From PROFINET to the Cloud

Du er også velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på mobil 60208040, eller mail: bz@robotech.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Send til en kollega

0.063