23948sdkhjf

Sådan vælger du den mest fordelagtige internetforbindelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det kan være en udfordring at finde den helt rigtige internetpakke. Her kan du læse om, hvad du kan have med i overvejelserne, når du skal vælge den internetpakke, som er bedst for dig.

ADSL, 4G og fibernet – hvad er forskellen, og hvad skal man vælge?

Hvilken internetforbindelse, som er bedst for dig, kommer an på dit forbrug, og hvor meget du ønsker at fremtidssikre dit hjemmenetværk.

Hvor hurtigt internet har du behov for?
Det kan være svært at finde ud af, præcist hvilken internethastighed du har behov for til dit hjemmenetværk, og hvad der er op og ned, når det kommer til internetpriser.

Hvis du har en smartphone, så får den formentlig internet gennem 4G/5G-netværket. Denne forbindelse dækker det meste af Danmark og er god til det, man oftest foretager sig på telefonen – surfe på internettet, tjekke mails, høre musik og se korte videoer.

På et hjemmenetværk hvor man typisk foretager sig lidt mere krævende opgaver, som at se film, game eller arbejde vil denne forbindelse oftest ikke helt være nok.

ADSL – eller traditionelt bredbånd via kobberkabler er den internetforbindelse, som de fleste kender. Det er en god forbindelse til almindeligt brug af internettet, men har en række begrænsninger.

Hvis du vil have den hurtigst mulige internetforbindelse, skal du se, om du kan få fibernet. Fibernet bliver ofte kaldt fremtidens internet grundet de høje internethastigheder og stabilitet og bliver leveret via optiske kabler.

Hvad er det bedste internet til prisen?
Hvilken internetforbindelse som er den bedste til prisen, afhænger af hvor hurtig en forbindelse, og hvilken type internetforbindelse, du ønsker.

Hvis du gerne vil have en fremtidssikret internetløsning til dit hjemmenetværk, som både er hurtig og stabil, så skal du vælge fibernet.

I Danmark er Waoo kåret til at levere det bedste internet 10 år i træk. Du kan få fibernet fra Waoo i en stor del af Danmark, og hvis du fx bor i Østjylland, kan du formentlig allerede nu få fiberbredbånd via AURA.

Det er nemlig ikke alle steder i Danmark, at du på nuværende tidspunkt kan få fibernet, da det danske fibernetværk stadig bliver udbygget. Da fibernet sendes via andre kabler end almindeligt bredbånd, skal disse kabler lægges i jorden først. En stor del af landet er dog allerede forbundet, og flere områder bliver hele tiden tilføjet – blandt andet derfor omtalen af fibernet som ”fremtidens internet”. 

Vælg internetpakke efter dit behov
Vil du have det hurtigst mulige internet, eller vil du bare have internet, som lige dækker dit behov?

Hvis du sjældent bruger andet end din smartphone i hjemmet, kan det være, at et telefonabonnement er nok for dig. Hvis du har flere enheder, gerne vil streame videoer i høj kvalitet eller bare gerne vil have lynhurtigt internet, så skal du se, om du kan få fibernet.

Hvis du stadig har problemer med at vælge en internetforbindelse, kan du fx forsøge at se, hvor meget data du bruger om måneden eller lægge mærke til, om der er tidspunkter i dit daglige internetforbrug, hvor du kunne ønske dig hurtigere internet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.047