23948sdkhjf

Recycling af metal gør trykstøbt aluminium til et godt valg.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alcumatic A/S

Med stigende fokus på ressourcer og bæredygtighed er trykstøb af recycled aluminium et skridt i den rigtige retning.

Hos Alcumatic A/S er recycling et vigtigt emne, hvorfor der kun bruges sekundært aluminium til produktionen af nye produkter. Sekundært aluminium er fremstillet af skrot, hvorimod primært aluminium omfatter alt det aluminium som er udvundet af malm.

Vores leverandører af aluminium er alle moderne Nordiske virksomheder, som har fokus på at fremstille sekundært aluminium, altså aluminium fremstillet af skrot. Vores leverandører modtager skrot og smelter det om. I processen sikres det omhyggeligt at det færdige aluminium lever op til standarderne på markedet.

Recycling af aluminium handler dog ikke bare om at vælge de rigtige leverandører, men også at gøre personalet opmærksom på, at alt aluminiumsspild kan bruges igen. Derfor bliver alle fejlproduceret emner også omsmeltet igen til nye emner.

Rest-aluminium sorteres i 3 fraktioner – spåner, fast og beskidt aluminium. Alle 3 fraktioner køres til omsmeltning hos samarbejdspartnere i recycling sektoren. Mindre end 5% af den indkøbte mængde går til omsmeltning.

Aluminium, et udbredt metal
Aluminium er efterfulgt af silicium, det metal der er mest af i hele verden. Derved er ressourcerne af aluminium stadig mange. Faktisk er det estimeret, at bauxit og nefelinsyenit som er de mineraler aluminium fremstilles ud fra, udgør mellem 7% og 8% af hele jordens skorpe.

I dag er 75% af alt det aluminium der nogensinde er udvundet stadig i brug. Derved er aluminium et af de mest genanvendelige materialer der findes, faktisk det tredje mest genanvendte materiale i USA. Aluminium mister desuden ikke sine egenskaber af at blive omsmeltet, hvorfor aluminium kan genanvendes et uendeligt antal gange. Aluminium er derfor et metal, hvor der er tale om permanente egenskaber.

Billigt og nemt at genanvende.
Aluminiums forbrugscyklus som kan ses på billedet, tager udgangspunkt i den moderne aluminiumsproduktion. Grundlaget for aluminium er mineralet Bauxit, som udvindes af malm igennem minedrift. Bauxit omdannes herefter til aluminiumoxid igennem Bayer-processen. Det aluminium vi kender i hverdagen, skabes i en proces hvor aluminiumoxid behandles med natriumhydroxid. Processen til fremstilling af primært aluminium kræver er relativ energikrævende. Til sammenligning kræver recycling processen kun 5% energi fra skrot til nyt produkt.

Hos Alcumatic A/S er vi klar over, at det er afgørende at bruge genanvendt aluminium. »Med aluminiums permanente egenskaber, er det optimalt at genanvende. Det stiller selvfølgelig nogle krav til verdens forsyningskæder, som allerede nu gør en stor indsats for at øge indsamling og fremstilling.« udtaler administrerende direktør Johannes Hyldgård Jakobsen. Det er blandt andet derfor, det er så vigtigt for Alcumatic A/S at vælge de rette leverandører, som kan levere recycled aluminium i de rette kvaliteter.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alcumatic A/S

Rønsdam 4
6400 Sønderborg
Danmark
Alcumatic A/S

Send til en kollega

0.062