23948sdkhjf

CO2 overvågning i lukkede rum

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

DTU har i 2021 samlet al tilgængelig viden om sammenhængen mellem skoleelevers præstation og indeklima. De forskningsbaserede råd går bla. på at holde CO2 koncentrationen under 900ppm. Derfor lancerer Werma nu et lystårn med CO2 overvågning på 800ppm

De af os , der er gamle nok, kan sikkert huske alle de skoledage og  møder, hvor vi sad i en kvælende atmosfære med enten for megen varme eller kulde i lokalet, og i værste fald med tobakståger hængende omkring os. Vi kan alle være enige om, at tingene er blevet bedre i dag med røgfri miljøer og mekanisk ventilation.

Dog er nogle bygninger opført i en tid, hvor den eneste mulige ventilation kan ske via åbne vinduer, og selv i dag har man ofte ikke prioriteret mekanisk ventilation og/eller klimaløsninger.

I en stor del af landets skoler skal man fortsat lufte ud med manuel åbning og lukning af vinduerne, og det kan være svært at styre, hvornår og hvor længe vinduet skal åbnes.

DTU har i 2021 med støtte fra Realdania igen samlet al tilgængelig viden om sammenhængen mellem skoleelevers præstation og indeklima. Rapporten, 'Forskningsbaserede anbefalinger for godt og læringsfremmende indeklima i klasseværelser' oplyser, at CO2 koncentrationen til enhver tid skal holdes under 900 ppm, og det anbefales at anskaffe en CO2 sensor, der kan give alarm, når mætningspunktet er ved at være nået.

Til forskel fra lande som Tyskland og Frankrig er der ikke en decideret lov omkring CO2 niveauet i skoleklasser, men Folkeskolen har lavet en undersøgelse, der kan ses her, hvor det fastslås "Du bliver dummere i dårlig luft" -
Elever og lærere lider under manglen på frisk luft i landets folkeskoler. For høje CO2-niveauer i klasselokalerne går ud over elevernes trivsel og evne til at lære.

For at gøre dagligdagen lettere for elever og lærere har WERMA udviklet et trafiklys med en CO2 sensor, der reagerer ved 800 ppm. Trafiklyset visualiserer med et grønt lys, hvorvidt luften i rummet er ok (CO2 < 800 ppm)

Med gult lys viser lampen, om man bør åbne vinduet og lufte ud, og når den grønne lampe igen lyser kan man lukke vinduet, så der ikke bliver for koldt i lokalet.

Den røde lampe begynder at lyse, såfremt man ikke har reageret på det gule lys, og CO2 koncentrationen derfor er vokset til over 2000 ppm.

Den røde lampe vil begynde at blinke, hvis CO2 koncentrationen stiger til over 3000 ppm, og lampen vil på denne måde tiltrække sig opmærksomhed hos alle i lokalet.

Det bedste er naturligvis at renovere bygningen og lokalet med mekanisk ventilation eller klimaanlæg, dog er der nogle bygninger der ikke egner sig til dette, og her vil WERMA CO2 lampen være en god og billig hjælp til at opretholde en sund luft i lokalerne.

Hvis du vil vide mere om WERMA CO2 lampen eller ønsker at teste den, er du meget velkommen til at kontakte vor produktchef Brian Ziegler på tlf: 60208040 eller mail: bz@robotech.dk.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Send til en kollega

0.078