23948sdkhjf

Bevar kirkens uerstattelige genstande med energistyring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Softcontrol ApS

Syddjurs Provsti er nu endnu grønnere, da de har valgt at etablere intelligent energistyring i, i alt 35 kirker rundt i området. Her er det især varmestyringen, som kirkerne har fået installeret.

Vores varmestyring gør det nemt for kirkens medarbejdere at planlægge opvarmning af selve kirken, da varmen kan styres enten via kalenderen eller via app og computer fra kontoret. Derved får systemet at vide hvornår begravelser, bryllupper, gudstjeneste mm. afholdes. Styringen regulerer varmen automatisk, hvor den ønskede temperatur er opnået til når kirkegængerne ankommer og herefter sænkes eller slukkes helt når begivenheden er ovre.

Undgå bekostlige renoveringer

Det er utroligt vigtigt for kirkens medarbejdere at kontrollere varmen, og i særdeleshed også luftfugtigheden, for at de uerstattelige kalkmalerier og andre antikviteter kan bevares.

Mange kirke har i dag allerede en mere eller mindre simpel varmestyring, der skal tændes og slukkes manuel. Det betyder, at mange kirker allerede står med varmen slukket i lange perioder, og derfor kan have store udfordringer med forhøjet fugtniveau i kirken.
Som en del af vores varmestyring benytter vi, i kirker, altid 2i1-sensorer, der måler temperaturen, og som vi styrer efter. Samtidig overvåger og dokumenterer vi konstant løbende det relative fugtighedsniveau i kirken, så den daglige/ugentlig manuelle afmåling og opskrivning ikke længere er nødvendig. Vi kan med fugtighedsmålingen også sætte alarmgrænse værdier op og notificere den driftsansvarlige på mail eller sms, så vedkommende kan agere på det i tide og undgå meget bekostelige renoveringer af kirkens inventar.

Derudover fik flere kirker også installeret adgangskontrol og lysstyring, som kirkens medarbejdere også nemt kan styre automatisk ift. arrangementer.

Store som små

Det er ikke kun de store kirker, som har et stort besparelsespotentiale. Små kirker, som i Skader, har også et fornuftigt potentiale. Skader Kirke er en romansk landsbykirke fra 1100-tallet, og de har valgt at få installeret vores intelligente varmestyring, som er let at betjene af kirkens medarbejdere.

Skræddersyet løsninger

Pindstrup Kirke, som er en smuk nyere middelalderkirke fra slut 1960’erne. De havde i forvejen et system, som overvågede grundvandspumpen og døren, hvor de fik SMS-beskeder om fejlmeddelelser. Dette system flyttede vi over på vores EnergySystem controller, hvor vi derudover tilføjede funktionerne varmestyring og dørlåsstyring. Derved kan både nye som gamle installationer styres gennem kun ét system, nemlig EnergySystem.

Projektet i foråret 2020 i Syddjurs Provsti gav mange spændende udfordringer, da to kirker ikke er ens. Der skulle udtænkes skræddersyet løsninger til hver af de 35 kirker, hvor både vores udviklere, projektledere og montører arbejdede tæt og kom frem til de bedste løsninger.

Læs hvordan Hellevad Kirke anvender EnergySystem.

Download vores kirke brochure.

Læs mere omkring vores EnergySystem controller på vores webshop.

 


Kommentarer

Peter de Place Rimmwn
Hvorfor styrer i ikke RH? når i nu styrer alle øvrige væsentlige parmetre

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Softcontrol ApS

Vodskovvej 135
9310 Vodskov
Danmark
Softcontrol ApS

Billeder & videoer

Skader Kirke har trods som lille størrelse også stort potentiale indenfor energibesparelse.Pindstrup Kirke havde i forvejen eksisterende systemer, som blev flyttet over i EnergySystem.

Send til en kollega

0.093