23948sdkhjf

Verdens ældste handskemager ligger i Randers

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Du ved det sikkert ikke. Men verdens ældste, stadig eksisterende handskemager med rødder tilbage til 1250’erne har til huse i Randers. Men på trods af, at mange ikke kender dem herhjemme, hører de til blandt de fineste handskemagere i verden.

De har således leveret handsker til kendte og kongelige gennem århundreder. De flotte handsker kan også købes her i Nordjylland.

For de fleste af os er handsker endnu et af de der brug og smid væk-produkter, som vi har fået flere og flere af i løbet af de sidste 50 år. For du kan købe billige handsker i en OK kvalitet til prisen hos de fleste dagligvarebutikker og webshops i dag, som du har råd til at smide væk, den dag de går i stykker.

Men sætter du pris på kvalitet? Og vil du gerne have et par stilfulde handsker med en god historie bag, der kan følge dig i mange år fremover?

Verdens bedste handsker kommer fra Rhanders
Så er det et par Randers Handsker du skal investere i”, fortæller Lasse fra Freja Skind i Aalborg. ”Eller rettere Rhanders, som firmaet hedder i dag”.

Fabrikken ved Gudenåen i Randers kan spores tilbage til midten af 1200-tallet, selv om det officielle etableringsår er 1811.

Det gør faktisk Randers Handsker til verdens ældste, stadig eksisterende handskemager. Og det er noget af en historie og en fornem kundeportefølje, det gamle firma kan bryste sig af.

Således menes den franske dronning Marie Antoinette (der som bekendt blev halshugget sammen med Kong Ludvig d. 16 under den franske revolution), at have foretrukket Randers Handsker. Ikke kun på grund af en god pasform, men også fordi de var bløde og behagelige at have på, og så havde de en fantastisk duft.

Duften skyldes Kalmusblomsten, som oprindelig blev bragt til Randers af tilrejsende munke i middelalderen. Den har været brugt i garvningsprocessen på handskefabrikken lige siden, netop på grund af den dejlige og meget karakteristiske duft.

Koster ikke enorme summer
”Faktisk er det ikke fordi et par Randers Handsker koster et skyhøjt beløb. For på trods af at firmaet er kongelig hofleverandør, ligger priserne inden for rækkevidde af almindelige mennesker pengepung”, fortæller Lasse hos Freja Skind.

”Således kan du få Randers Handsker helt nede fra et par hundrede, ligesom de har rigtig mange forskellige handsker til omkring en plovmand. Det gør det overkommelig at købe et par handsker med en fantastisk historie. Så har du altid noget, du kan snakke med folk om”, slutter Lasse snakken om Randers Handsker af.

Du kan se Freja Skinds store udvalg af Randers Handsker på deres flotte webshop. Og som det tydeligt fremgår af webshoppen, er det ikke kun handsker, men et stort udvalg af alverdens øvrige lækre lædervarer i bedste kvalitet.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078