23948sdkhjf

Sådan har Covid-19 ændret den globale handel

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Coronapandemien har ændret den globale handel markant. Krisen har påvirket forskellige markeder og sektorer på forskellig vis og mens nogle virksomheder er hårdt ramt af pandemien, har andre draget fordel af pandemiens konsekvenser. ​​​​​​

Ser vi på, hvordan Covid-19 har påvirket den globale handel, er det et komplekst billede, der tegner sig. Pandemien har opdelt sektorer og markeder i vindere og tabere og har sat turbo på en række tendenser, som fremadrettet vil få afgørende betydning for erhvervsliv og samfund.

Det økonomiske tyngdepunkt rykker mod øst
Et afgørende aspekt i forbindelse med den globale pandemi er accelerationen af eksisterende tendenser. Begivenheder og tendenser, der normalt ville udvikle sig langsomt over flere årtier, er nu sket på blot 1-2 år.

Et punkt, hvor dette er særlig tydeligt, er den hastighed, hvormed det globale økonomiske tyngdepunkt rykker mod øst. I mere end et årti har økonomer peget på denne tendens med en forudsigelse om, at tyngdepunktet i 2050 ville ligge et sted mellem Indien og Kina.

Kina er i dag en af verdens største økonomier og Covid-19 har accelereret denne tendens, idet Kina og det meste af Østasien har klaret sig betydeligt bedre gennem pandemien end blandt andet Indien, hvor man stadig kæmper med voldsomme og langvarige virusbølger.

I de fleste asiatiske lande er den økonomiske genopretning således godt på vej. Mens den globale BNP forventes at falde med 4,9% i 2021, forventes et opsving på omkring 6,5% i den økonomiske aktivitet i Asien i 2021.

Læs mere om hvordan COVID-19 har ændret den globale handel her:
>> Sådan har Covid-19 ændret den globale handel <<


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sjællandsbroen 21
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.078