23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Korrugerede rør i betonelementer kræver kontrol

FORCE Technology ser mange sager med korrugerede rør i nybyggeri med manglende eller dårlig udstøbning. Byggeriet opnår derfor ikke den tilsigtede stabilitet. Fejlprocenten er på op mod 20 %.

I mange af de væg- og søjleelementer der monteres på byggepladsen findes indstøbte korrugerede rør til isætning af trækarmering (også kaldet kontinuitetsarmering eller robusthedsarmering). De korrugerede rør udstøbes direkte på byggepladsen med flydemørtel, efter at elementerne og trækarmeringen er monteret.

Øget kvalitetssikring eller hård frost kan afsløre fejl
Fejludstøbninger bliver ofte opdaget sent i byggeriet, eller bliver måske slet ikke opdaget. Dette besværliggør og fordyrer lokalisering af fejludstøbninger og den efterfølgende udbedring.

I nogle tilfælde opdages fejlen først, fordi de pågældende betonelementer er frostsprængte (revnet), som følge af våd mørtel der ikke hærder af eller som følge af vand i røret. Men det er langt fra alle fejludstøbte elementer der frostsprænger. Hvis ikke der har været hård frost længe nok, eller elementerne står varmt inde bag facaderne, vil disse fejl ikke blive opdaget.

Kvalitetskontrol finder fejlene hurtigt og begrænser dyre udbedringer

Når det er gået galt, er det ikke unormalt med fejlprocenter på op mod 20 %. Desto tidligere fejlene findes, desto mindre er risikoen for, at fejlen gentages igennem hele byggeriet. Dette er tilfældet, hvor undersøgelser er lavet som en kvalitetskontrol.

Er fejlen gennemgående i hele byggeriet, er det både dyrt og tidskrævende at få rettet op. Ud over udgifter til undersøgelse og udbedring kan der også være ekstra udgifter til komplettering. 

Vil du blive meget klogere på hvordan NDT kan lokalisere fejludstøbning og være med til at spare både tid og penge i forbindelse med byggeriet? Læs resten af artiklen lige her.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Kontaktperson

ANN
Anja Nass Nederlund
ajnl@forcetechnology.com

Send til en kollega

0.047