23948sdkhjf
Del siden
Annonce

IMAS samarbejder med Munkekærskolen om projekt Kloge Hænder

IMAS har deltaget i projekt Kloge Hænder i samarbejde med Munkekærskolen i Solrød. To 6. klasser besøgte fabrikken i Greve og fik en design-opgave, som blev evalueret af direktør hos IMAS, Allan Rasmussen.

IMAS har været en del af projekt Kloge Hænder, som handler om at introducere folkeskoleelever til håndværksfagene og erhvervsuddannelserne. To 6. klasser fra Munkekærskolen har besøgt IMAS’ fabrik i Greve, hvor de er blevet introduceret til arbejdet på en industrivirksomhed, som drejer og fræser komponenter til andre industrivirksomheder på topmoderne CNC-drejebænke og -fræsere.

”Samfundet har virkelig brug for unge, der kan bruge både hovedet og hænderne. Kloge Hænder er et landsdækkende projekt, som handler om at introducere skoleelever til de mange spændende erhvervsuddannelser, så flere i fremtiden vælger at blive eksempelvis industritekniker,” siger Rasmus Willert, der er naturfagslærer for de to klasser og tovholder på samarbejdet med IMAS.

Rasmus Willert har besøgt IMAS ad flere omgange med sine 48 elever. Og de fik selv besøg på skolen af Allan Rasmussen, direktør i IMAS, som præsenterede dem for en konkret opgave, de skulle løse.

Og vinderen er: En nøglering til at åbne dåser

Eleverne i de to 6. klasser blev inddelt i grupper af 2-4 personer. Opgaven var, at de skulle designe enten en nøglering eller en lysestage og gøre brug af de ting, de havde lært på fabrikken. De skulle forholde sig til design, materialer samt metode og træffe beslutninger, som var de medarbejdere hos IMAS.

”De fik tre uger til at tegne og designe samt producere deres løsning på skolens 3D-printer. Og så blev jeg præsenteret for deres produkt. De havde været flittige, og jeg blev meget glad for at opleve deres store engagement. De havde virkelig lyttet, og de havde brugt tid på det,” siger Allan Rasmussen.

Den gruppe, som Allan Rasmussen mente havde lavet den bedste løsning samt præsentation, havde lavet en nøglering, man kan åbne dåser med. Den nøglering bliver nu produceret hos IMAS til alle eleverne.

Som at være med i Løvens Hule

Rasmus Willert er glad for forløbet med IMAS. Ikke mindst, fordi det var spændende for eleverne at opleve, at de ting, de lærer om i skolen - fx tal, rumfang og koordinatsystemer, rent faktisk kan bruges i praksis. De har arbejdet, som IMAS arbejder til dagligt, forklarer han, og de har skabt et fysisk produkt.

”Flere har fået øjnene op for, at naturfag kan føre til andet end gymnasiet. Og de fleste af eleverne har set Løvens Hule, så det her med at stille sig op foran Allan og redegøre for sine valg for derefter at få kritik, det har virkelig også været sjovt for dem,” siger Rasmus Willert.

Han tilføjer, at det ikke er nok at påvirke de unge mennesker. Man er også nødt til at inddrage forældrene i højere grad, da mange elever vælger at lytte til, hvad deres forældre har at sige omkring videre uddannelse. Derfor skal forældrene indtænkes projekt Kloge Hænder skal afholdes til næste år på skolen med de kommende 6 klasser.

Det er Naturvidenskabernes Hus, der faciliterer projekt Kloge Hænder over hele Danmark, som løber august til april i skoletiden.

Se filmen med eleverne her eller på IMAS' hjemmeside

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.032