23948sdkhjf
Del siden
Annonce

IMAS får mere bæredygtig varmeforsyning

Med en ny effektiv luft til vand-varmepumpe gør maskinfabrikken i Greve sig uafhængig af gas og reducerer energiforbruget til opvarmning med 76 procent.

Desuden drives varmepumpen af vedvarende energi – el produceret på vind, vand og sol – så CO2-udledningen pr. kW varme reduceres med 94 procent.

IMAS har 2.872 kvadratmeter, som udgør maskinfabrikkens produktion, kontor og kantine. Disse kvadratmeter opvarmes med en spritny luft til vand-varmepumpe. Det samme gælder alt det varme brugsvand.

Varmepumpen er en såkaldt Weishaupt WTC-GB 120-A, som kan yde 100 kW, og som producerer vand til opvarmning med en fremløbstemperatur på 65 grader. Varmepumpen yder en effekt på tre gange dens eget energiforbrug.

Samtidig med installationen af den nye varmepumpe har maskinfabrikken sagt farvel til det gamle gasfyr og et stort energiforbrug. Løsningen reducerer IMAS’ CO2-udledning pr. kW varme med 94 procent.

Endnu et skridt mod større bæredygtighed

”Vi har for flere år siden investeret i en mindre energikrævende industriel ventilation. Så næste naturlige skridt hen imod at reducere klimabelastningen endnu mere var at udskifte vores gasfyr med en varmeveksler,” siger direktør Allan Rasmussen fra IMAS.

”Vi tager hatten af for de langsigtede investeringer i energibesparelser og bæredygtighed, som maskinfabrikken laver,” siger Anders Sjelle Ekelund, som er afdelingsleder for varmepumper hos Interklima ApS.

Interklima kender IMAS rigtig godt og har ud over den nye varmepumpe også tidligere leveret det effektive industrielle ventilationsanlæg med genveks:

”Når IMAS gør noget, gør de det godt. Deres industrielle ventilationsanlæg med genveks er det nyeste nye. Ud over den nye varmeveksler har vi også netop medvirket til at installere ventilation i det nye fabriksafsnit, som IMAS er ved at indrette,” siger Anders Sjelle Ekelund.

Reducerer varmeforbruget og gør vedvarende energi muligt

Udskiftningen af varmeforsyningen hos IMAS forventes at give en besparelse på ca. 141.500 kWh om året. Varmepumpen dækker hele IMAS’ behov for opvarmning og varmt brugsvand. Inden udskiftningen brugte IMAS’ bygninger ca. 186.000 kWh årligt. Mens energiforbruget ved opvarmning med den nye varmepumpe kun vil forbruge ca. 44.500 kWh årligt – det svarer til en energibesparelse på 76 procent.

Ydermere bliver det muligt for IMAS at gøre sig fri af behovet for gas, og maskinfabrikken kan købe grøn strøm til opvarmningen. På samme måde som den strøm, maskinfabrikken bruger i produktionen, kontor og belysning, også er grøn el fra vedvarende energikilder som vind, vand og sol.

”Vi har købt grøn strøm i mange år, og det sænker vores CO2-udledning, at vi nu slipper af med gasforbruget. Næste skridt bliver at installere solceller på taget, så vi selv kan producere en del af den grønne strøm, vi skal bruge i produktionen og til vores nye varmeveksler,” siger Allan Rasmussen.

IMAS A/S
Geminivej 4
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK48248713
P nummer: 1001910957

Kontaktperson

AR

Send til en kollega

0.031