23948sdkhjf
Del siden
Annonce

HUSUM WindEnergy - dansk vindindustri fik royalt besøg

HUSUM WindEnergy: Dansk vindindustri fik royalt besøg Onsdag d. 19. september fik den danske nationalpavillon royalt besøg da Prins Joachim gæstede de 72 danske udstillere på årets HUSUM WindEnergy-messe i Nordtyskland.

Den danske nationalpavillon summede af forventning onsdag eftermiddag, da HKH Prins Joachim besøgte HUSUM WindEnergy 2012. Via sin stærke relation til det dansk-tyske grænseland var Prins Joachim i år inviteret på besøg på messen og ligesom mange andre lagde han vejen forbi den danske nationalpavillon, som Danish Wind Energy står bag. Her mødte han de danske udstillere og fik en introduktion til de nyeste produkter, løsninger og systemer inden for vindteknologi.

Prins Joachim har tidligere fortalt, at han i mange år har fulgt udviklingen af det dansk-tyske vindsamarbejde, ligesom han har understreget vigtigheden af at promovere denne grønne energikilde, der er med til at forbinde de to lande.

”Det er rigtig fint at Kongehuset bakker op om den danske industri. Det er et vigtigt signal, og det trækker pressen til og giver opmærksomhed om danske stand”, udtaler Lars Omme, Sales Manager hos Linak Danmark A/S – et af Danish Wind Energy Groups medlemmer.

Det er første gang, prinsen deltager på HUSUM WindEnergy, og han mødte derfor op på messen med en stor interesse i at få et indblik i den seneste teknologi på området, hvilket han fik rig mulighed for på turen rundt i nationalpavillonen. Her så han blandt andet de seneste produkter fra danske Liftra ApS, Dafa A/S, Danrun Windservice A/S, Spica Technology ApS, Grenå motorfabrik A/S og Deugro Danmark A/S.

Hos DAFA, der leverer specialskum-, gummi- og plastikprodukter til vindindustrien, var det Global Windpower Director Lars Jensen, der tog imod Prins Joachim og viste ham virksomhedens produkter, som der interesseret blev spurgt ind til. ”Det giver en god omtale, at prinsen kommer forbi, og det var rigtig interessant at møde ham”, sagde Lars Jensen efter besøget. ”Hans besøg giver et øget fokus på vind og de danske underleverandører til branchen. At han kom forbi vores stand betyder, at vi får lov at fortælle, hvordan vi har udviklet os gennem de seneste 70 år og om hvordan vi er gået sammen med fire andre danske underleverandører og har startet kontor og produktion op i Kina”.

Om Prins Joachims besøg siger Business Sector Manager for Danish Wind Energy Group, Rikke Berg: ”At der kommer officielt fokus på vindenergi er vigtigt, da vi bevæger os på et politisk marked, og det royale besøg er en anderkendelse af de danske kompetencer”.

HUSUM WindEnergy betegnes af mange som den vigtigste internationale vindmesse gennem de seneste 20 år. Interessen for den nordtyske vindenergimesse har været stigende de senere år, og i 2010 havde messen 33.000 besøgende, hvilket forventes at stige i år.

Rekord-stor interesse
Allerede forrige år bookede Danish Wind Energy Group sin 1400 m2 store stand på messen, og på det tidspunkt var det store udstillingsareal svært at få fingrene i, da der allerede kort efter HUSUM WindEnergy i 2010 var ved at være udsolgt.
I 2010 fyldte fællesstanden 800 kvadratmeter, og dengang var der 43 danske virksomheder på fællesstanden. Husum WindEnergy finder sted hvert andet år, og messen er værdsat på grund af muligheden for at komme helt tæt på kunderne.
”Vi har udvekslet erfaringer med delegationer fra Indien såvel som fra Kina, hvor vi selv har en afdeling, og vi har aftalt et møde med fem af de største producenter i Korea”, siger Henrik Fast fra BaltShip A/S, én af medlemmerne i Danish Wind Energy Group.

I 2010 vurderede industrieksperter, at der blev initieret eller videreudviklet projekter til en værdi af cirka fem milliarder euros under den fem dage lange udstilling.

Man regner med, at messens 58.000 m2 store udstillingsareal fordelt over otte haller vil huse i alt 1.200 udstillere og 36.000 besøgende fra cirka 90 lande. I 2010 var der til sammenligning 950 udstillere og 33.000 besøgende fra cirka 70 lande.

For flere informationer, kontakt Business Sector Manager Rikke Berg på tlf. +45 8720 4478, rikke.berg@dk-export.dk.
Messens hjemmeside: www.husumwindenergy.com

Billede 1: HKH Prins Joachim, formanden for Eksportforeningen, Ulrich Ritsing ved Liftra ApS.
Billede 2: HKH Prins Joachim og formanden for Eksportforeningen, Ulrich Ritsing
Billede 3: HKH Prins Joachim ved Spica Technology ApS



Danish Export Association (Eksportforeningen)
Eksportens Hus
Lysbrohøjen 24
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK35310118
P nummer: 1001732097

Send til en kollega

0.048