23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny pick & place maskine fra Fuji

Fuji Machine Manufacturing har udviklet en “all-in-one” montageplatform kaldet AIMEX IIS. Denne optimale maskine til high-mix / low-volume produktion, arver konceptet fra den populære AIMEX; men med øget fleksibilitet og udvidelsesmuligheder.

Det bemærkelsesværdige fremskridt indenfor digital elektronik i hjemmet og næste generationaf kommunikations-infrastruktur er baseret på elektroniske printkort. Disse printkort er fremstillet ved hjælp af SMT teknologi, som er centreret omkring pick & place maskiner. Nylige overgange i markedet betyder at der er et stigende behov for montagemaskiner, der bedre er i stand til at supportere high-mix / low-volume produktion og variable-mix / variable-volume produktion.

Fuji udviklede AIMEX IIS som et svar til disse nye krav.

Egenskaber:
1. Kan holde et stort antal dele.
For at kunne supportere det store antal komponenttyper der behøves for high-mix produktion, så kan op til 130 forskellige typer i tape sættes på maskinen. Yderligere kan forsyningsenhederne let ændres med et bredt udvalg af Enheder, så komponenter kan leveres i både tape, trays og sticks.

2. High-mix low / volume produktionssupport
Optimerede omskiftninger med det store antal af positioner (op til 130 dele) ved hjælp af Multi Job Line Balancer.
High-mix / low-volume produktion kræver mange skift af produktionsprogrammer.
Den valgfri Multi Job Line Balancer kan gruppere produktionsprogrammer på forhånd, optimere dem og hurtigt bestemme en optimal feeder opsætning og derved minimere omskiftninger.
Uafhængig produktionssupport for dual lanes.
Maskinen kan udføre dual lane produktion af forskellige paneler på samme tid ved hjælp af double conveyors. Omskiftning er muligt på en conveyor, mens produktionen fortsætter på den anden. Dette reducerer produktionstiden inklusive tiden til skift af produkt.

3. Håndterer mange panel størrelser.
AIMEX IIS supporterer små paneler fra 48 x 48 mm og op til meget store paneler på
774 x 686 mm. Dette giver mulighed for effektiv produktion af et bredt område af paneler, fra små paneler som anvendes i mobiltelefoner og digitale kameraer, til medium størrelse paneler som TV, netværkskort og notebook computere, samt lange LED paneler og LCD-TV paneler.

4. Support af store komponenter.
Komponenter op til 38.1 mm i højden kan håndteres af AIMEX IIS med odd-form OF hovedet. Dette giver maskinen mulighed for at montere høje komponenter såsom relæer og LAN konnektorer, der er meget anvendt i f.eks. automotive paneler og motherboards.

5. Minimeret omskiftningstid.
Den ny-udviklede MFU-65 forsyningsenhed gør arbejdet med at skifte feedergrupper, lettere og mere effektivt.

6. Support af variable-mix / variable-volume produktion vha. NPI tools.
Enkel løsning af vision proces fejl på maskinen ved automatisk generering af vision data. Dette gør introduktionen af et nyt job på linien hurtigere, ved reduktion af det påkrævede arbejde, når vision proces fejl opstår under initial produktions check.
Dette er et system til at reducere den krævede tid til rettelse af fejl og justering af data og derved opnå en effektiv ramp up produktion af et nyt produkt.

7. Kan anvende enten en single eller twin robot konfiguration.
Man kan vælge en single robot eller twin robot konfiguration til at match de produktionsbetingelser man har i sin fabrik.
AIMEX IIS hoveder og mange udskiftelige enheder (enheds relateret, forsyningsenheder, kameraer og valgfrie enheder) deles med NXT-serien. AIMEX IIS arver fleksibiliteten fra NXT-serien og kan ligeledes konfigureres til at matche produktionsbetingelserne. AIMEX IIS maskinen kan også forbindes med AIMEX og NXT II maskiner og derved supportere high-volume produktion.

Den fleksible montageplatform AIMEX IIS tilbyder en “en-maskine-løsning” for at kunne imødekomme de forskellige krav til high volume produktion af smart phones og tablets fra EMS firmaer, ligesom evnen til at håndtere dele fra den mindste 01005 op til meget store odd forms som relæer og konnektorer anvendt i kontrolmoduler i biler.

AIMEX IIS præsenteres ved et ”Fuji Open House” hos Scanditron Danmark A/S i januar 2013.

Scanditron Danmark A/S
Bogøvej 15
8382 Hinnerup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14451390
P nummer: 1000746068

Send til en kollega

0.047