23948sdkhjf

Digitalprint giver prisbillige små serier af frontfolier- og paneler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mekoprint A/S

Tidligere har digitalprint stået i skyggen af de serigrafiske trykkeprocesser, når det drejer sig om kvalitet og holdbarhed af tryk på frontplader, betjeningspaneler og skilte.

Mekoprint har nu investeret i digital printteknologi, der gør digitalprint til et godt alternativ til serigrafi.

De digitale teknologier har gået deres sejrsgang verden over. Men det er nu ikke alle steder, at digitalt har været ensbetydende med ”bedre”. Det gælder blandt andet inden for påtrykning af tekst, logoer og ikoner på plastfolier til frontpaneler, hvor traditionel serigrafi tidligere har givet langt bedre slidstyrke, farveægthed og kvalitet.

Mekoprint har arbejdet med digitalprint i snart et årti, og den danske producent af frontplader, flexprint, EMC-afskærmning, skilte og betjeningspaneler har holdt øje med udviklingen inden for de digitale printteknologier. Den digitale printteknologi er nu så udviklet, at digitalt tryk udgør et godt og ikke mindst prisbilligt alternativ til den traditionelle serigrafi, ikke mindst til små og mellemstore seriestørrelser.

Med digitalprint kan man i dag trykke på stort set alle slags materialer fra metal over glas til plastfolier. Kvaliteten af det digitale tryk er nu så høj, at farvegengivelsen og slidstyrken mere eller mindre er på højde med serigrafisk tryk, og digitale print kan udføres i reel-to-reel processer i større styktal. Digitalprint udføres på emner op til 2.000mm x 1.000mm, hvor serigrafiske tryk typisk kun går til 750mm x 750mm.

Det er især ved mindre stykantal og komplekse trykkeforløb, at digitalprint giver god mening. Startomkostningerne er betydeligt lavere for digitale print. Alle farver i trykket kan omfattes i én digital proces, hvor serigrafiske tryk kræver én proces for hver enkelt farve. For skilte og frontpaneler med flere farver og varierende påskrifter er det hurtigt og billigt at ændre produktionen løbende, så især små serier kan fremstilles til en yderst rimelig pris og i høj kvalitet.

Tidligere har især farve-matching og vedhæftning været et problem for den digitale printteknologi, men Mekoprints årelange erfaring med digitalprint betyder, at problemerne er effektivt løst og teknologien trygt kan anvendes af danske elektronik- og industrivirksomheder, der vil have prisbillige apparatfronte samt betjenings- og informationspaneler i høj kvalitet.

Se mere om digitaltrykte frontfolier på Mekoprints hjemmeside: http://www.mekoprint.dk/da/produkter/plastik-folier.html

For flere informationer om Mekoprints produkter og teknologitilbud, kontakt venligst:
Business Unit Manager Lene Bach Randers
Tlf.: +45 99 36 59 47
E-mail: lbr@mekoprint.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Send til en kollega

0.078