23948sdkhjf

Prodan A/S kan nu CE-mærke sine produkter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Prodan A/S

Fra 1. juli i år, skal stålkonstruktioner i byggeriet CE-mærkes. Det betyder, at alle virksomheder, der fremstiller komponenter til bærende stålkonstruktioner, skal certificeres.

Virksomheden Prodan A/S i Randers, har netop gennemgået en EN 1090-1 certificering hos Dancert A/S.

Det er Byggevareforordningen som kræver, at komponenter til bærende stålkonstruktioner i byggeriet skal CE-mærkes i henhold til den fælles europæiske standard EN 1090-1. Det gælder fx stålrammer, søjler, altaner, halvtage, trapper samt udvekslinger og beslag.

Da Prodan A/S vidste, at den nye europæiske standard for udførelse af stål- og aluminiumskonstruktioner, EN 1090-1, ville træde i kraft i juli 2014, valgte virksomheden i 2013 at udarbejde og implementere et produktionsstyringssystem med det formål at blive certificeret iht. EN 1090-1.

Systemet skal sikre, at Prodan A/S har styr på produktionsprocessen, så produkterne holder det der loves. Fx skal det sikres, at svejsere har den rigtige uddannelse, og at svejseprocedurerne er dokumenteret samtidig med, at produkterne skal mærkes og deklareres korrekt. For Administrerende direktør i Prodan A/S, Per Hastrup, har certificeringen været den helt rigtige beslutning.

”Vi har valgt at blive certificeret til et højt kvalitetsniveau, for at skille os ud fra konkurrenterne, og vi forventer, at certificeringen vil åbne nogle nye døre og medføre mange nye opgaver”, udtaler Per Hastrup.

Flere på vej
Direktør i Dancert A/S, Gitte Susan Olsen har gennemført certificeringen af Prodan A/S, og hun forklarer, at formålet med CE-mærkningen er, at varerne kan handles frit over landegrænser i Europa – vel og mærke uden at sikkerheden sættes over styr.

Prodan A/S er den første virksomhed Dancert A/S har certificeret i EN 1090-1, men ifølge Gitte Susan Olsen, bliver det ikke den sidste – og der er allerede flere på vej og det er der en god grund til.

”CE-mærkning er det officielle tegn på, at produkter opfylder den europæiske lovgivning. For stålkonstruktioner er opfyldelse af EN 1090-1 et af kravene, men det er den europæiske lovgivning for byggevarer – især Byggevareforordningen, der er grundlaget, og derfor er det vigtigt, at man som certificeringsorgan har dybtgående kendskab til den europæiske lovgivning. Faktisk kan man slet ikke forstå kravene i EN 1090-1 rigtigt uden også at kende den europæiske lovgivning til bunds. Desværre oplever vi, at der er mange, der mangler det kendskab og derfor misforstår kravene, så det hele bliver gjort langt mere kompliceret end nødvendigt”.

For en lang række virksomheder vil det være nødvendigt at få certifikat på EN 1090-1 for at kunne levere til byggeriet, og det er der stadig mange, der ikke har. Derfor forventer Dancert A/S stor efterspørgsel på certificering efter 1090-1 de kommende år.

Et godt eksempel
For Prodan A/S har samarbejdet med Dancert A/S været værdifuldt og virksomheden er både stolte over og glade for, at de har opnået den vigtige certificering.

”Vi stræber efter at opfylde kundernes krav både nu og i fremtiden. Det gør vi bl.a. ved at have konstant fokus på udvikling af vores kompetencer og produktionsapparat. Vi arbejder desuden kontinuerligt på at styrke og udvikle vores forretningsprocesser og medarbejdernes kompetencer med det formål at opnå et bedre kvalitetsniveau – alt sammen en del af vores strategi, som certificeringen har været med til at løfte”, siger Per Hastrup.

Gitte Susan Olsen har også været tilfreds med samarbejdet og ikke mindst virksomhedens indsats for at opnå certificeringen.

”Prodan A/S har sat et rigtig godt eksempel for branchen og min afsluttende bemærkning fra certificeringen ”Prodan A/S bedømmes til at have gode, velfungerende systemer, velkvalificeret personel og en sikker holdning til kvalitet og kravopfyldelse” er fuldt fortjent”, slutter Gitte Susan Olsen.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Prodan A/S

Tåsingevej 1
8940 Randers SV
Danmark
Prodan A/S

Send til en kollega

0.063