23948sdkhjf
Del siden
Annonce

WL27-3 fotocelle med 50 mm lysfelt: alsidig og økonomisk emnedetektering

Forkanten af små, flade, transparente eller uensartede emner detekteres uanset, hvor emnet fremkommer. Brugen af en refleksfotocelle med lysfelt sænker mærkbart omkostningerne til installation og afkorter tidsforbruget til idriftsættelse.

SICK præsenterer den nye refleksfotocelle med et 50 mm højt lysfelt. Forkanten af små, flade, transparente eller uensartede emner detekteres uanset, hvor emnet fremkommer. Eksempelvis på et conveyorbånd, hvor forkan-ten detekteres sikkert uagtet emnets position i forhold til conveyorbåndet. Brugen af en refleksfotocelle med lysfelt sænker mærkbart omkostningerne til installation og afkorter tidsforbruget til idriftsættelse. I forhold til omkostningsminimering vinder fotocellen med lysfelt over traditionelle løsninger, hvor der i dag må indsættes flere fotoceller eller små lysgitre.

Den nye WL27-3 fremstår som den optimale løsning, når den klassiske fotocelleløsning må give op overfor situationer, hvor emnets forkant fremkommer i lysfeltet. Det viser sig typisk ved, at forkanten enten detekteres for sent eller at signalet afbrydes, som følge af at emnet fremkommer over eller under lysstrålen på den normale sensor.
Den lysintensive røde PinPoint-LED i WL27-3 producerer i kombination med fotocellens specielle optik et konstant lysfelt på 50 mm mellem fotocellen og reflektoren. Hermed bliver det muligt at detektere emner i varierende positioner eller højder for emner større end 12 mm. På grund af PinPoint teknologien opnår WL27-3 en rækkevidde på op til 4,5 m.

Hurtig klar til start
Tidsfaktoren er ikke en væsentlig faktor ved installation af WL27-3. Én fotocelle, én tilslutning og én reflektor minimerer besværet med installation i sammenligning med tidligere sensorkoncepter. Ubesværet slår også igennem når fotocellen skal sættes i drift: Det røde lysfelt står klart på reflektoren på grund af PinPoint-teknologien, hvilket gør det let visuelt at indstille fotocellen. Samtidig sikrer to LED-indikatorer, at fotocellen også er indstillet korrekt. Når de lyser efter teach-in er hele lysfeltet gengivet på reflektoren. Blinker de kan operatøren straks justere fotocellen, så hele det 50 mm brede lysfeltet igen står til rådighed.

Omkostningseffektiv løsning til en lang række applikationer
Omkostningseffektivitet er topprioriteten inden for automationsløsninger i dag. WL27-3 opfylder dette krav. Fotocellen vinder omkostningssammenligning på to områder. Den er foran, når det gælder antallet af komponenter, der skal bruges til at producere en løsning. Med kun én fotocelle, én tilslutning og én reflektor kan omkostningerne til både installation og fortrådning reduceres med op til 50 %. Dette skal ses i forhold til løsninger, hvor der enten anvendes dobbelte fotoceller, to tilslutninger og en reflektor eller løsninger, hvor der benyttes lysgitre med en sender og en modtager samt fortrådning.
Teknisk såvel som økonomisk åbner installation af WL27-3 med dens lysfelt op for interessante applikationsområder. Hertil hører blandt andet registrering af bøjede trælameller og metaldele, irregulære pakker og poser eller glas. Yderligere applikationer omfatter blandt andet optælling af dele eller udkastningskontrol.


>>Datablad

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Send til en kollega

0.047