23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Phoenix Contact fejrer sit 100-års jubilæum

Et århundrede fyldt med passion for teknologi og innovation: gennem 100 år har Phoenix Contact udviklet sig fra at være et kommercielt agentur for industrielle produkter grundlagt i Essen, Tyskland, til at være en global produktionsvirksomhed.

Et århundrede fyldt med passion for teknologi og innovation: gennem de seneste 100 år har den familiedrevne virksomhed, Phoenix Contact, udviklet sig fra at være et kommercielt agentur for industrielle produkter grundlagt i Essen, Tyskland, til at være en global produktionsvirksomhed. Med produkter og løsninger til elektrificering, networking og automation af alle sektorer inden for økonomi og infrastruktur – og med passion for innovation og teknologi. Phoenix Contact fortsætter med at drive alt dette fremad kombineret med en forpligtelse til bæredygtig udvikling af levesteder og økonomiske rum på vores planet.

“Vi har opnået rigtig meget sammen gennem årene, hvor vi er forblevet tro mod vores familievirksomheds værdier og kultur, selvom vi er vokset og har udviklet os. Dette jubilæum er specielt for os. Vi har bygget et fundament, hvorpå vi nu kan fortsætte vores vej ind i fremtiden. Sammen med vores kunder og forretningspartnere vil vi udvikle løsninger til energirevolutionen, som danner grundlag for en bæredygtig verden,” siger Phoenix Contacts CEO Frank Stührenberg som en beskrivelse af jubilæets vigtighed.

Forbindelser mellem mennesker og teknologier

Gode forbindelser er mere end bare en grundlæggende egenskab i Phoenix Contacts produkter. De danner også grundlag for at forandre forretningsmanden Hugo Knümann’s ideer til en global, aktiv industrivirksomhed. Med grundlæggelsen af Phönix Elektro- und Industrie-Bedarfsgesellschaft i Essen i 1923 startede virksomheden ud med at være et rent salgsselskab. I 1928 førte forretningsforbindelsen til RWE til opfindelsen af den første rækkeklemme på en DIN-skinne. Det gav Knümann ideen om at opdele klemmerne og arrangere dem individuelt og forme rækkeklemmer på en DIN-skinne. En anden vidtrækkende menneskelig og udviklingsmæssig forbindelse blev skabt i 1949. Knümann mødt Josef Eisert, en udviklingsingeniør hos Siemens, som overtog virksomheden, da Knümann gik bort i 1953.

Fra Blomberg til verden

Med Eiserts indtræden i virksomheden undergik den en fundamental forandring. Den rene salgsvirksomhed blev en virksomhed med egen produktion. På fabrikken i Blomberg, hvortil virksomheden var flyttet under krigen, blev der nu etableret egen værktøjsfremstilling, kunststofproduktion, skruefremstilling, montage, metalbearbejdning, lager og logistik.

Efter flytningen blev der udviklet mange nye produkter, og programmet blev konstant udvidet i retning af elektronik. Med det innovative Interbus fieldbus system fulgte grundlaget for industrielle netværk i 1987. De afgørende skridt mod automation var en realitet. Efter etableringen af det første udenlandske datterselskab i USA i 1981 fulgte flere datterselskaber efter. I dag er markedet ikke kun i Tyskland, men i hele verden.

Sammen for fremtiden

I dag beskæftiger Phoenix Contact omkring 22.000 mennesker og realiserede en omsætning på €3,6 mia. i 2022. ”Især i de seneste år har vi oplevet en særlig dynamisk vækst, hvilket fortæller os, at vi med vores løsninger kan give svarene på de vigtigste spørgsmål i vores tid,” fastslår Stührenberg i en vurdering af væksten. Verden over producerer Phoenix Contact i et produktionsnetværk, der strækker sig over 11 lande, hvor niveauet for den vertikale integration varierer. Mere end 50 internationale datterselskaber er en del af Phoenix Contact gruppen. På den måde er virksomheden altid tæt på markederne og på kunderne. Sammen med kunder og partnere udvikler Phoenix Contact løsninger til fremtidens verden med banebrydende tilslutnings- og automationsteknologi. De integrerede koncepter, som omfatter udvikling og service, anvendes i transportinfrastruktur, e-mobility, til rent vand, vedvarende energi og intelligente forsyningsnetværk og energieffektive maskinbygnings- og systemproduktioner.

Socialt ansvar

Med sine integrerede handlinger er Phoenix Contact forpligtet til at arbejde for ”the All Electric Society” – en fremtid, hvor energi fra vedvarende energikilder findes i tilstrækkelige mængder og på en økonomisk bæredygtig måde i hele verden. Udover den konsekvente produktion og anvendelse af vedvarende energi er reducering af primære energikrav gennem mere effektivitet og indførelse af sektorkobling for at skabe intelligente og sammenhængende systemer afgørende for denne bæredygtige fremtid.

Læs mere om jubilæet på Phoenix Contacts hjemmeside.

Phoenix Contact A/S
Hammerholmen 43C, 1. tv.
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70204428
P nummer: 1003174200

Kontaktperson

MG
Mette Gross
Marketingkoordinator
mgross@phoenixcontact.dk

Send til en kollega

0.062