23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Internationalt certifikat åbner døre for måleteknikere

AUKOM-certificering kræves af mange virksomheder - ZEISS tilbyder kurser i hele Danmark

Mange store internationale virksomheder kræver, at deres måleteknikere har et certifikat på, at de har gennemført AUKOM-uddannelsen. Flere virksomheder forventer, at måleteknikerne hos deres underleverandører er AUKOM-certificerede, således at de kan dokumentere deres kompetencer på det måletekniske område.

I Danmark er AUKOM interessant, da der i dag ikke er en uddannelse, som måleteknikere kan tage, og som virksomheder kan afkræve certifikat på. AUKOM er en standardiseret uddannelse fra Tyskland, som kan træde i stedet herfor. ZEISS’ application engineer Allan Durst en af underviserne på AUKOM-uddannelsen. Han oplyser, at der i Danmark endnu ikke er krav om, at man har et AUKOM-certifikat, men kigger man ud i verden, så ser et sådant krav ud til at blive mere og mere almindeligt.

- Der er virksomheder, hvor det forudsættes, at man er AUKOM-uddannet, hvis man skal betjene en målemaskine. Nogle steder vil man fx kun have folk ind i kvalitetsafdelingen, hvis de er AUKOM-certificerede. Så man kan sige, at et AUKOM-certifikat kan åbne mange døre for folk, der arbejder med måleteknik, siger Allan Durst.

Identisk indhold i 28 lande

AUKOM er et internationalt uddannelseskoncept, som udbydes med identisk indhold i 28 lande og på 17 forskellige sprog. På AUKOM-uddannelsen får man undervisning i den teoretiske baggrund for al måleteknik, herunder grundlæggende metrologi og den matematik, der ligger til grund for metrologien. Der undervises også i ISO-standarder og ASME, samt i hvordan disse skal fortolkes. AUKOM er udviklet som et samarbejde mellem de største virksomheder, som bruger og fremstiller måleudstyr, med ekspertbistand fra universitetet i Erlangen.

AUKOM består af tre grundlæggende og et GPS-trin. Hvert trin afsluttes med en prøve, således at man fx skal bestå prøven på AUKOM trin 1 for at blive optaget på AUKOM trin 2. GPS-trinnet kan modtages separat og er uden afsluttende prøve.

Kurser overalt i Danmark

Allan Durst underviser på åbent udbudte AUKOM-kurser i Sønderborg. Disse kurser afholdes sammen med FVM (Foreningen for Værkstedsteknisk Metrologi), som ZEISS har et godt samarbejde med. Men Allan Durst kommer også gerne til andre lokationer i hele Danmark, hvis kunden ønsker det. Og selv om undervisningen primært er teoretisk, kender Allan Durst fra sin dagligdag også til virksomheders praktiske brug af måleteknisk software og GPS. 

Kurserne afholdes på dansk eller engelsk alt efter kundens ønsker. Nogle af kurserne er tre-dages-kurser, mens andre forløber over en hel arbejdsuge. Der er plads til max. 8 deltagere på hvert hold.

Læs mere om ZEISS Quality Excellence Center og AUKOM-kurser i Danmark her.

 

Carl Zeiss A/S
Bregnerødvej 133A, 1. sal
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84786217
P nummer: 1002703834

Send til en kollega

0.032