23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Diatom A/S ekspanderer med opkøb af Dacos A/S

Diatom A/S har de seneste år haft en markant organisk vækst og opkøber nu selskaber inden for kompetenceområderne for at accelerere væksten yderligere. I sidste uge blev Dacos A/S overtaget af Diatom, som nu får bedre adgang til hospitaler og laboratorier.

Tocifrede vækstrater i de seneste år grundet gunstige markedsforhold og engageret fokus på nøglekunder. Det har længe været nøgleordene for Diatom A/S, og nu er tiden moden til at accelerere væksten yderligere via opkøb af selskaber inden for virksomhedens kompetenceområder.

Derfor har Diatom A/S netop købt Dacos A/S, som er storleverandør af diverse forbrugsvarer til hospitaler og laboratorier. Det er blandt andet et område hvor Diatom A/S via datterselskabet Drifton A/S allerede har en stor kundebase og en bred knowhow.

Opkøbet af Dacos A/S er det første af flere opkøb de kommende år. Det vil styrke profilen for Diatom A/S i markedet og sikre en endnu bedre oplevelse for kunderne.

- Med overtagelsen af Dacos kan vi tilbyde en bredere pallette af produkter til eksisterende kunder, samt åbne op for et tæt samarbejde med nye kunder. Nu har vi tilmed fået nye og stærke leverandører, så vores produktudbud bliver udvidet betydeligt, siger Allan Orland, der er administrerende direktør for Diatom.

Købet betyder også, at Allan Orland vil ansætte to eller tre nye medarbejdere med laboratoriebaggrund for at forbedre kundeoplevelsen yderligere, og samtidig kan Diatom nu tilbyde løsninger som ingen anden på markedet.

- Netop inden for leverance af løsninger til laboratorier er det vores absolutte mål at være ”first mover”, og med det mener jeg, at vi hurtigt kan udvikle og udbyde komplette løsninger der gør hverdagen lettere for kunderne, herunder automationsløsninger fra vores datterselskab Dia-Tech A/S. Vi kan kombinere vores forskellige kompetencer til stor fordel for kunderne, udtaler Allan Orland.

SATSER PÅ SPANIEN OG TYSKLAND
Diatom A/S bliver mere og mere international og vil i de kommende år øge eksporten yderligere til det europæiske marked for laboratorieartikler.

På nuværende tidspunkt eksporteres omkring 25 procent af salget, men det tal forventes at stige betydeligt i de kommende år, hvor Diatom allerede har en betydelig eksport til det tyske og spanske marked.

For at øge salget på det spanske marked har Diatom A/S desuden ansat en lokal spansktalende medarbejder, der skal være ansvarlig for salget af laboratorieartikler til spansktalende lande.

BÆREDYGTIGHED – EN VIGTIG SALGSPARAMETER
Diatom er blevet en stor virksomhed, og med det følger et større ansvar, hvor bæredygtighed står højt på dagsordenen. Dette fokus vil naturligvis blive videreført til Dacos' kunder, så de hurtigt kan få svar på spørgsmål om produkternes bæredygtighed, klimaaftryk og genanvendelighed osv.

- Flere og flere kunder stiller spørgsmål om produkternes bæredygtighed, og her sidder vores erfarne produktspecialister klar og vil kunne besvare de fleste spørgsmål med det samme, siger Allan Orland fra Diatom A/S

FLERE OPKØB ER PÅ VEJ
Opkøbet af Dacos A/S er kun begyndelsen på en længere købsrejse. Diatom A/S har planer om at opkøbe flere virksomheder i løbet af de kommende år med henblik på at øge virksomhedens vækst yderligere.

- Vi vil i denne proces bevare vores kernekompetencer inden for kundeservice, levering og kvalitet – så kunderne stadig har en stabil og god oplevelse ved at samarbejde med os, afslutter Allan Orland.

Diatom A/S
Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK53284310
P nummer: 1002002990

Kontaktperson

ASH
Astrid Søndergaard Harkjær
Marketing
ah@diatom.dk

Send til en kollega

0.047