23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nedkøling af el-komponenter i sommervarmen: Undgå skader og nedbrud

Når sommervarmen sætter ind, er det ikke kun mennesker og dyr, der har brug for at køle ned. El-komponenter, f.eks. i el-tavler, kræver også særlig opmærksomhed for at undgå problemer og risici som nedsat ydeevne, skader, nedsat levetid eller brandrisiko. Det er derfor vigtigt at have effektive nedkølings- og vedligeholdelsesstrategier på plads i sommermånederne.

Problemer og risici ved høje temperaturer
Høje temperaturer i el-tavler kan forårsage en række problemer og risici, herunder:

  1. Nedsat ydeevne: Høje temperaturer kan påvirke ydeevnen på el-komponenter inde i tavlen. Når temperaturen stiger, kan det påvirke komponenternes evne til at lede strøm effektivt og dermed deres generelle ydeevne og effektivitet.
  2. Skader på komponenter: Vedvarende høje temperaturer kan forårsage skade på komponenter og resultere i systemfejl. Nogle komponenter kan blive permanent beskadiget, hvis de udsættes for høje temperaturer over længere tid.
  3. Kortere levetid: Høje temperaturer kan reducere levetiden på komponenter betydeligt og kræve hyppigere udskiftning af komponenter, hvilket kan være både dyrt og tidskrævende.
  4. Brandrisiko: I værste fald kan overophedning føre til brand. Denne risiko omfatter især områder med dårlig ventilation eller med brandfarlige materialer i nærheden. 

Nedkøling i el-tavler
Med udgangspunkt i disse nedenstående indsatser kan man forbedre el-tavlernes modstandsevne i sommervarmen og sikre pålidelig drift hele sæsonen igennem. 

Aktiv nedkøling: Ventilatorer, kølere eller air condition-enheder er en effektiv metode til at fjerne varme fra tavlen. Af øvrige velegnede systemer kan nævnes produkter til fjernovervågning, som kan holde dig informeret om systemets status i realtid. For at sikre optimal effektivitet er det vigtigt med regelmæssig vedligehold og rengøring for at undgå støvophobning, som kan hæmme ydeevnen. 

Passiv nedkøling:  I nogle tilfælde er det muligt at placere tavlen på en sådan måde, at den naturligt kan regulere sin egen temperatur. For eksempel ved placering i skyggen uden direkte sollys eller i et ventileret område. Tavlens design kan også optimeres til passiv køling ved at tillade naturlig luftcirkulation, og isolerende materialer kan anvendes til at minimere varmeoverførsel osv.

Kvalitetskomponenter: Kvaliteten af komponenterne i el-tavlen har en stor indflydelse på dens termiske ydeevne. Komponenter af høj kvalitet er generelt mere effektive og genererer mindre varme end de billigere alternativer. Desuden er kvalitets el-komponenter ofte designet til at være mere resistente over for varme, og dermed mere pålidelige i miljøer med høje temperaturer.

Produktanbefalinger
Energieffektiv og støjsvage aircondition-, ventilation-, og varmeveksler løsninger.

Fra vores italienske leverandør  Cosmotec kan vi leverer energi-effektive aircondition-, ventilation-, og varmeveksler løsninger i både standard- og kundespecifikke udgaver. 

Cosmotec's produkter er designet med fokus på innovation, fleksibilitet samt respekt for miljøet og skiller sig bl.a. ud på følgende:  

  • Energieffektive
  • Lette at installere
  • Støjsvage
  • Kompakte dimensioner
  • Stor fleksibilitet og mange tilpasningsmuligheder
  • Stort tilbehørsprogram 

En del af Cosmotec’s produkter er UL-godkendte og kan dermed anvendes på – eller indgå i andre konstruktioner til – det amerikanske marked.  

Termo- og hygrostat til fjernovervågning af styring eller maskine
STEGO har udviklet en kombineret termostat og hygrostat, der kan overvåge temperatur samt luftfugtighed, og transmittere dette ved hjælp af IO-Link, således at man kan fjernovervåge sit anlæg, selvom det er placeret på den anden side af jorden. Det er samtidig muligt at dele dataene mellem flere parter.

STEGO's smarte termostater dækker temperaturområdet fra -40 til +60 ° C med mulighed for andre skalaer på bestilling, mens måleområdet for luftfugtighed dækker 0 til 100% relativ fugtighed.  De er ikke begrænset til temperatur og fugtighed og kan også udstyres med ekstra funktioner, f.eks. beregning af dugpunkt, måling af luftstrøm, finstøvforurening eller gasser generelt.  

Driftssikker kontaktor i optimeret kapsling tåler helt op til 90°C
De unikke kontaktorer fra Benedict  tåler omgivelsestemperatur helt op til 90°C* og er velegnede til opsætning på placeringer, hvor der bliver meget varmt. Man får en meget driftssikker kontaktor med en lang levetid og kan ofte placere kontaktoren tæt på varmekilden og derved undgå høje omkostninger til lange kabelføringer i afstand fra varmekilden.

Benedict benytter specielle teknikker til afledning af den varme, som metallet opbygger i komponenten, når der løber strøm igennem. I modsætning til produkter af lavere kvalitet, benytter Benedict mere metal til at lede strømmen samt et dyrere og mere modstandsdygtigt plastikgranulat, som kan tåle de højere temperaturer.
Den høje temperaturbestandighed (90 grader), som er markedsledende, gælder kontaktor serierne K0, K1 og K3-07 til K3-115.
Til montering kan MTO electric også levere 90 graders montageledning.

*ved temperaturer over 60 grader skal der foretages derating på Ampere (nedgradering i forhold til AC1 og AC3 data værdierne). 

Ved applikationer, der involverer høje temperaturer,  kan MTO electric a/s være behjælpelig med rådgivning og valg af at løsning indenfor ventilationsløsninger og air conditioning. Ring til os på 75 800 310 eller via mail på sales@mto-electric.dk

Bliv oprettet som kunde hos MTO electric a/s og få adgang til vores e-shop >>

MTO electric a/s
Stiftsvej 14
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26314909
P nummer: 1008767854

Kontaktperson

Mette Christensen
Marketingansvarlig
+45 75806342 amc@mto-electric.dk

Send til en kollega

0.031