23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forbud mod lysstofrør på vej: Få hjælp til LED-opgradering

De velkendte lysstofrør T5 og T8 udfases i slutningen af august. Hans Buch hjælper industrien og transportsektoren med bæredygtige og slidstærke LED-alternativer.

Om præcis en måned det slut med de velkendte kviksølvholdige lysstofrør.

Fra den 24. august 2023 må producenter og importører ikke længere sende nye enheder af lysstofrørene T5 og T8 på markedet i EU, mens et forbud mod lysstofenheden CFL (også kendt som sparepæren) allerede er underlagt et forbud.

Sagt på en anden måde er det kun et spørgsmål om tid, før lagrene er tømte i EU, og alle virksomheder og private husholdninger ikke længere har T5, T8 og CFL på matriklen.

Hans Buch hjælper med overgangen til LED

Salgs- og ingeniørvirksomheden Hans Buch hjælper kunder i industrien, jernbanerne og i marinebranchen med hårdfør LED-lys, som er modstandsdygtig over for slag, vibrationer, samt meget lave og høje temperaturer. 

Se Hans Buchs udvalg af LED-lysrør og LED-floodligths her og læs om LED-belyste vækstkabinetter fra Aerospring Hydroponics, der både giver friskt grønt på menuen og bidrager til et sundere og stærkere fællesskab.

På Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk kan du desuden beregne, hvad din virksomhed kan forvente at få i tilskud til udskiftning til LED-lys.

LED erstatter T5, T8 og CFL

EU-direktivets (RoHS) ophævelse af undtagelsen for lysstofrør sker, fordi det nu vurderes, at den mere miljøvenlige LED-teknologi er så tilgængelig, at den kan erstatte og dermed udfase lysstofrør og sparepærer.

Ifølge Miljøstyrelsen vurderer EU, at miljøet skånes for 2,9 tons kviksølv udelukkende ved at erstatte T5, T8 og CFL med LED-alternativer.

Det siger RoHS-direktivet

RoHS er forkortelsen for Restriction of Hazardous Substances. Det er et EU-direktiv, der forbyder og begrænser mængden af en række farlige stoffer i elektroniske enheder og udstyr, der er miljø- og sundhedsskadelige. Det gælder f.eks. for bly, cadmium, krom6 og altås kviksølv, som anvendes i de velkendte lysstofrør T5 og T8. 

Indtil nu har direktivet givet tidsbegrænsende dispensationer til fortsat at sende produkter på markedet, herunder lysstofrør, af hensyn til de nødvendige funktioner, som de opfylder, i mangel på bedre og mere miljøvenlige alternativer. 

Tidligere på året blev de mindre kviksølvholdige lysstofenheder CFL (Compact Flourescent Lamps, også kendt som sparepærer) gjort ulovlige at producere nye enheder af til EU-markedet. Det skete den 24. februar 2023.

Følg Hans Buch på LinkedIn

Følg med i vores aktiviteter i industrien på LinkedIn: 
https://www.linkedin.com/company/hans-buch-as

Hans Buch A/S
Roskildevej 8-10
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK75142412
P nummer: 1003187666

Send til en kollega

0.031