23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Absolut ikke et Normalt domicil

Vi følte nærmest, at vi byggede en flyver samtidig mens vi fløj afsted, for vi havde jo et færdigt projekt, men kom hele tiden i tanke om ændringer, som vi gerne ville have lavet, fortæller adm. direktør Torben Mouritsen, Normal A/S om byggeprocessen.

Normal indviede i februar 2019 nyt domicil på 3.600 kvm. på Godthåbsvej, Skanderborg, som BASE Erhverv har opført i hovedentreprise. 

Butikskædens første domicil var i en lille villa på den anden side af Godthåbsvej. Efter kort tid – med 20 på arbejde hver dag – flyttede Normal til Thomas Helstedsvej i Skanderborg, hvor tanken var at blive ”til evig tid”. Men det blev også snart for lille – også selvom der blev sat pavilloner op. Så blev det besluttet at finde et domicil, stort nok til at det realistisk skulle kunne benyttes i mange, mange år. Og det skulle fortsat være i Skanderborg pga. byens centrale beliggenhed, og fordi mange medarbejdere bor i området. 

-Så fandt vi grunden her, og valgte BASE Erhverv som hovedentreprenør dels pga. prisen, dels fordi BASE har et rigtig godt renommé. Jeg spurgte et par af vore samarbejdspartnere, der havde erfaringer med BASE – og de har aldrig haft problemer. Desuden spurgte jeg en del eksterne virksomheder, som alle kun havde godt at sige om BASE, så jeg har udelukkende fået positive tilkendegivelser. Det giver en tryghed, og derfor valgte vi altså BASE Erhverv as som hovedentreprenør, siger adm. direktør Torben Mouritsen, Normal A/S.

-BASE afspejler i øvrigt lidt af den samme kultur som os selv. Og selvfølgelig lavede vi også et rigtig fyldigt kontraktsæt, men kontrakter kan ikke favne alt – det handler også om tillid og pragmatisme. Og fra starten kunne jeg bare mærke, da vi mødtes med direktør Klaus Rønslev fra BASE, at vi havde en fin kemi sammen – jeg kunne godt høre, at vi nok skulle få løst de problemer, der måtte opstå undervejs. 

-Samarbejdet har været tillidsfuldt hele vejen igennem. Vi følte nærmest, at vi byggede en flyver samtidig mens vi fløj afsted, for vi havde jo et færdigt projekt, men kom hele tiden i tanke om ændringer, som vi gerne ville have lavet. Det kræver enorm fleksibilitet fra en entreprenør at kunne absorbere og håndtere de ting. Og det har BASE håndteret rigtig fint. Der var i hele processen aldrig en dårlig tone, men altid en pragmatisk tilgang. Og jeg føler også, at vi stillede krav til hastighed, hvornår vi skulle være færdige – ja, vi pressede faktisk hårdt på. Men BASE tog så bare ”ja-hatten” på, og sagde, at det skulle de nok løse. Og det gjorde de, siger Torben Mouritsen.

-Udfordringerne undervejs er blevet håndteret pragmatisk af BASE. Hvis en beslutning endte med at koste nogle penge, og hvis vi havde svært ved lige at placere ansvaret for den ekstra regning, så har jeg oplevet, at vi kunne blive enige om ”at få den splittet i porten”. Eller hvis det helt åbenlyst var deres ansvar, så har de også påtaget sig ansvaret – ligesom vi har gjort det samme, hvis ansvaret var vores. Så projektet har hele vejen igennem været præget af ærlighed og redelighed – på godt jysk: ”Et ord er et ord!”

-Jeg har ikke personligt bygget erhvervsprojekter før, men her i vores projekt vil jeg fremhæve en udtalt åbenhed, som jeg har sat ret stor pris på. Jeg fornemmer, at der i BASE er en ærlighed, som gør mig tryg, ligesom det gør mig mere pragmatisk – vi er på intet tidspunkt sådan kommet i ”krigsstemning”, når vi har talt sammen. Det vil jeg gerne fremhæve, siger adm. direktør og medstifter af Normal A/S, Torben Mouritsen.

Fakta om byggeriet:

  • BASE Erhverv har i hovedentreprise opført kontordomicil for butikskæden Normal.
  • Byggeriet er opført, på rådgiversiden, i samarbejde med Laban Arkitekter og Rønslev Rådgivende Ingeniører.
  • Domicilet blev opført på 13 måneder og blev afleveret i februar 2019.
  • Byggeriet er cirka 3.600 m2, derudover er arealerne udenfor færdiggjort med smukke bede som rummer en vild beplantning.
  • Udvendigt pryder store glaspartier facaderne, hvor en sortmalet svalegang snor sig rundt om bygningen på alle etager. 


Læs hele bygherreudtalelsen:
baseerhverv.dk/normal-skanderborg

 

BASE Erhverv A/S
Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10126711
P nummer: 1009660379

Send til en kollega

0.035