23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske fremstillingsvirksomheders vej frem i en ny global virkelighed

I en tid præget af geopolitiske forstyrrelser, pandemier og klimaforandringer, står danske fremstillingsvirksomheder over for en række udfordringer. Men med udfordringer kommer også muligheder.

Dette blev klart under et nyligt afholdt netværksmøde i Dansk Industri for produktionsdirektører, hvor branchens fremtid blev udforsket fra forskellige vinkler.

Branchedirektør Peter Trillingsgaard fra DI Produktion lagde ud med at belyse de udfordringer og muligheder, branchen står overfor. Geopolitiske begivenheder som Brexit, Donald Trumps præsidentskab og den igangværende toldkrig mellem USA og Kina har skabt bølger i den globale handel. Men det er ikke alt sammen dystert. Nye virksomheder spirer frem, og branchen har set en bemærkelsesværdig stigning i produktivitet og eksport.

Læs mere om netværket her: DI's netværk for produktionsdirektører

En ny form for geopolitik præger scenariet
Svend Roed Nielsen fra Tænketanken Europa tog over og trak de store linjer op i forhold til den skiftende geopolitiske virkelighed. Han fremhævede, at globaliseringens stigende trend fra de sidste årtier er ved at aftage, mens en ny form for geopolitik præger scenariet. Dette skaber nye udfordringer for virksomheder og regeringer i den globale samhandel. "Vi lever i en tid, hvor geopolitiske realiteter udfordrer vores tidligere opfattelse af globalisering," udtalte han.

Endelig præsenterede Andreas Helbrandt & Tore Jensen fra Deloitte Consulting deres perspektiv på, hvad der kommer til at præge morgendagens og fremtidens fremstillingsvirksomheder. De satte fokus på fem væsentlige områder: et forandret globalt landskab, teknologi som nøglefaktor, bæredygtighed i centrum, talenthåndtering og fremkomsten af smarte fabrikker.

Hvad er konklusionen?
Samlet set blev det klart, at danske produktionsvirksomheder står ved en skillevej. Med den rette tilgang, investering i teknologi, fokus på bæredygtighed og talenthåndtering kan de trives i en usikker global verden. Det kræver dog en samlet indsats, hvor både store og små virksomheder spiller en afgørende rolle i at drive dansk vækst og velstand fremad.

Om netværket
DI's netværk for produktionsdirektører er et stærkt, professionelt fællesskab om produktionsudvikling og ledelse, hvor vi går i dybden med de spændende og krævende udfordringer, man står over for som produktionsdirektør. Vi behandler temaer som planlægning af produktion til markedsudvikling, opstart og nedlukning af fabrik, forandringsledelse, KPI’er, lønforhandling og generationsskifte, tiltrækning af arbejdskraft og meget mere.

Læs mere om alle vores forskellige netværk inden for produktivitet her

DI - Ledelse og Virksomhedsudvikling
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16077593

Kontaktperson

MF
Mark Fisker
Chefkonsulent
+45 33773391 mafi@di.dk

Send til en kollega

0.031