23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Genvind kontrollen efter stormflod og skybrud

Man kan forebygge og beskytte mod meget. Men når først naturkræfterne raser, så er der ikke så meget at gøre. Det sydlige Danmark blev forleden ramt af århundredets stormflod med i tusindvis af vandskadede huse og kældre til følge. For disse bolig- og bygningsejere handler det om at få vandet væk i en fart, så man kan minimere skaderne mest muligt. Derefter skal fugten væk, så bygningen genvinder sin styrke og eventuelle reparationer kan foretages; og det er hér vi hos Fugtkontrol kommer på banen med hurtige, effektive og ikke mindst pålidelige affugtningsløsninger. Tjek selv! https://fugtkontrol.dk/genvind-kontrollen-efter-stormflod-og-skybrud/

Man kan forebygge og beskytte mod meget. Men når først naturkræfterne raser, så er der ikke så meget at gøre. I Danmark hører oversvømmelse og indtrængende vand desværre oftere med til livet som lavtliggende kystnation. Derfor er det godt at have en plan og et effektivt system til at udbedre skaderne i en fart, når vandet rammer.

 
Voldsomme skybrud og andre ekstreme vejrforhold følger naturligt i kølvandet på de klimaforandringer, verden oplever i disse år. Boliger og bygninger er generelt farezonen, hver gang det sker, og både private husejere og forretningsdrivende må kæmpe med at sikre mod indtrængende vand – uanset om det kommer langs jorden, fra kloakken eller ovenfra som regn.

Få styr på fugten, når vandet er ude
Er uheldet ude, så gælder det om hurtigst muligt at få fjernet det indtrængende vand og få styr på den fugt, der næsten altid hænger i bygningen efterfølgende. Først herefter kan man komme i gang med at udbedre eventuelle skader på bygninger og inventar.

Det er sjældent nok blot at fjerne det synlige vand i kælderen. Fugten hænger i både murværk og luft – selv længe vandet er væk. Både maling og puds vil hurtigt begynde at skalle af vægge og lofter, og laminerede overflader vil få plader og lister til at bukke og måske opløse de limninger, der ellers gør materialerne slidstærke.

Er du rigtig uheldig vil mug og svamp begynde at brede sig, og sker dét, så kan du stå med en endnu større ulykke.

Derfor skal du sørge for at få helt styr på fugten med det samme efter en oversvømmelse.

 

Minimér skader på møbler, varer og andet inventar
Ingen tvivl om, at bygninger og dét inventar, der er i dem, ikke har godt af oversvømmelse. Vandet, der trænger ind, er som regel en uskøn blanding af regnvand og kloakvand, og i kystbyer vil saltholdigt havvand skabe en særdeles skadelig cocktail.

Salt har den egenskab, at det holder på fugten. Så er der havvand i blandingen, bliver effektiv tørring og affugtning for alvor vigtig.

Men!

Forskellige dele af din bygning og dit inventar skal tørres og affugtes forskelligt. Nogle konstruktioner og byggeelementer skal – sammen med de fleste elinstallationer – tørres effektivt og hurtigt, mens andre materialer og komponenter helst skal tørre langsomt og forsigtigt for ikke at gå mere i stykker.

Her skal du have eksperterne på banen. Løsningen kan være at sætte flere forskellige typer af affugtning i gang samtidigt.
 
Moderne teknologi giver et væld af stærke løsninger
Hos Fugtkontrol ApS arbejder vi kun med de bedste og mest driftssikre løsninger til affugtning. Robusthed og pålidelighed er absolutte nøgleord, og det får vi i en kombination af ny teknologi og velafprøvede metoder.

Vores mobile enheder er særligt robuste. Det gør dem optimale til opgaver, som handler om affugtning efter oversvømmelser og vandskader. De er lette at håndtere og flytte rundt på, og så er de testet og afprøvet til at køre effektivt og uafbrudt – også i lave temperaturer. Det sidste kommer dig til gode, hvis skaderne opstår i vintermånederne.

Det er også derfor en række entreprenører, håndværkere og maskinudlejningsvirksomheder bruger i dag sådanne mobilenheder i bygge- og renoveringsopgaver. På banneret ovenfor kan du se nogle af de mest populære mobile affugtere på markedet.

Hvilken eller hvilke, du skal bruge, afhænger lidt af din konkrete situation. Men tag fat i én af vores specialister. Så finder vi ud af det.

Adsorption giver den mest effektive affugtning
Affugtningsløsningerne vist ovenfor spænder vidt – fra 120 m3 i timen til 400 m3 i timen. De bruger alle en ’single ventilator’, som både driver indvindingen af luft samt affugtningen. Det gør dem både kompakte, robuste og lette at håndtere. CR240 vejer eksempelvis kun 11 kg og kan derfor let håndteres af én person.

Cotes’ mobile affugtere benytter alle moderne adsorptionsteknologi. De er samtidig designet og konstrueret til at blive flyttet med, og har i det hele taget en række fordele:

– Vægtoptimerede og lette at løfte/flytte
– Robusthed, tåler stød og bump ved flytning
– Pålidelighed, drifter stabilt – også i lave temperaturer
– Energioptimeret, adsorption er den energirigtige løsning
– Lave udgifter til vedligehold
– Effektivitet med maksimal kontrol

Vil du vide mere om, hvad adsorption er, og hvordan teknologien virker, så læs vores blog post ”Adsorption og absorption – hvad er forskellen”, eller besøg undersiden om ’Adsorptionsaffugtning’. Her kan du også finde information om de enkelte produkter.

VIGTIGT: Står du med en konkret vandskade eller fugtproblem, så tøv ikke med at kontakte os, da tid kan spille en afgørende rolle. Du finder vores telefonnummer herunder.

Fugtkontrol ApS
Norgesvej 1
4200 Slagelse
Slagelse Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239929

Kontaktperson

SS
Søren Sværke
Direktør
+45 40213008 ssv@fugtkontrol.dk

Send til en kollega

0.031