23948sdkhjf
Del siden
Annonce

POM-dele gør forskel for QUPAQ bakkedispensere

QUPAQ er globalt anerkendt som en førende producent af automatiserede pakkeløsninger inden for fødevareindustrien. Som en del af deres produktionsproces har virksomheden etableret et partnerskab med Induflex, der i mere end ti år har specialiseret sig i fremstilling og levering af maskindele i plastmaterialer, der opfylder fødevaresikkerhedsstandarder.

En af QUPAQs innovative løsninger er INTRAY, en bakkedispenser designet med henblik på at imødekomme behovene i fødevarevirksomheder globalt. INTRAY repræsenterer en hygiejnisk, hurtig og sikker metode til at dispensere bakker til kød, fjerkræ, frugt, grøntsager og snacks.

For at imødekomme de strenge krav fra fødevaremyndigheder var det afgørende at vælge en godkendt løsning til anvendelse i applikationer med fødevarekontakt. Derfor kontaktede QUPAQ plastbearbejdningsvirksomheden Induflex for at finde den rette plasttype til deres behov.

- Udover at være en fødevaregodkendt plasttype har POM (Polyoxymethylen) en høj slidstyrke og lav friktion, hvilket gør det velegnet til dispenseringssystemer, der er i konstant bevægelse. Derudover er POM-emner resistente over for mange kemikalier, der er essentielle i fødevareproduktioner, hvor rengøringsmidler og desinfektionsmidler ofte anvendes. Derfor var netop dette plastmateriale det rette valg til denne opgave hos QUPAQ, forklarer Rasmus H. Sørensen, salgschef hos Induflex.

 

Ergonomiske fordele

Med implementeringen af dispenseringssnegle i hvid POM-C, sidepaneler, parallelarme og endestykker i sort POM-C har QUPAQ opnået flere fordele ved at anvende især POM i deres produktion. Derfor er plasttypen blevet anvendt til flere løsninger fra bakkedispenseringseksperten. 

- Valget af teknisk plast til vores bakkedispensere var for at opnå flere ergonomiske fordele, såsom lettere udskiftning hos kunderne og en mere effektiv rengøringsproces, uden at gå på kompromis med den høje funktionalitet i vores maskindesign, forklarer Søren B. Skjærbæk, Planning & Purchasing Manager hos QUPAQ.

 

Fleksibilitet har været hjørnesten

I løbet af de sidste ti år har Induflex produceret og leveret maskindele i fødevaregodkendt plast til QUPAQ's maskiner. Ifølge QUPAQ har det nemme samarbejde og den fleksible produktion været afgørende for det langvarige partnerskab.

- Vi designer og producerer også skræddersyede løsninger, så vi har brug for underleverandører, der kan matche vores behov. Induflex har vist sig at være den rette samarbejdspartner ved flere lejligheder, hvor vi har haft brug for både større og mindre serier. De har altid leveret god service og har venlige medarbejdere, der gør samarbejdet let og behageligt. Derfor ser vi frem til at fortsætte vores partnerskab i fremtiden, forklarer Søren B. Skjærbæk.

Alle dele er præcisionsbearbejdet ved hjælp af CNC-drejning og CNC-fræsning efter QUPAQ's design og produceret i fødevarekontaktmateriale (FKM) med fuld sporbarhed.

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.062