23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Halvårsregnskab fra ZEISS med tocifret vækst

Trods et udfordrende marked præsterede ZEISS-gruppen i perioden 1. oktober 2023-31. marts 2024 at opnå en omsætning på 5,3 mia. euro.

ZEISS har endnu en gang opnået et resultat med en tocifret vækstrate. Det viser ZEISS-gruppens netop offentliggjorte regnskab for første halvdel af regnskabsåret 2023-2024.

Trods et udfordrende marked med økonomisk usikkerhed præsterede ZEISS-gruppen i perioden 1. oktober 2023-31. marts 2024 at opnå en omsætning på 5,3 mia. euro, hvilket svarer til en stigning på 10 procent sammenlignet med det foregående år. Overskuddet før skat var 739 mio. euro.

Alle forretningsområder har bidraget til resultatet. Antallet af medarbejdere globalt er steget med 8 procent til 44.558, og ZEISS har formået at fastholde, at 15 procent af omsætningen øremærkes til forskning og udvikling.

Understøtter grøn omstilling

Ifølge Walther Heger, CEO for ZEISS i de nordiske lande, har ZEISS Nordics ydet et positivt bidrag til det resultat, som ZEISS Group har opnået på verdensplan.

- Vi har i særlig grad haft succes på det måletekniske forretningsområde (Industrial Quality Solutions). Her har vi, på trods af en generel usikkerhed i markedet, kunnet understøtte store virksomheder i deres grønne omstilling inden for e-mobility, herunder batteriteknologi til eldrevne køretøjer, siger Walther Heger.

Kraftig vækst inden for life science

Også på medicinal- og medico-forretningsområdet er ZEISS Nordics i meget positiv udvikling, hvor mange virksomheder især i Danmark er i kraftig vækst.

- Det er virksomheder, som er nødt til at gennemføre en omstilling, så de er klar til de næste faser i den samfundsmæssige udvikling. Her har vi den styrke, at vores produktportefølje understøtter de megatrends, som præger samfundet, ikke mindst inden for life science, siger Walther Heger.

Jagt og natur: Forbrugere holder igen

Kun på et enkelt område har ZEISS Nordics kunnet mærke, at kunderne træder på bremsen.

- Når det handler om produkter inden for jagt og natur som fx sigtekikkerter, må vi konstatere, at forbrugerne holder igen. Vi har gjort en stor indsats på produktsiden og kan tilbyde en rigtig spændende portefølje, og dermed er vi godt forberedte til den dag, hvor efterspørgslen stiger igen, fastslår Walther Heger.

Fakta om ZEISS

ZEISS er en internationalt førende teknologivirksomhed inden for den optiske og optoelektroniske industri. ZEISS udvikler, producerer og distribuerer løsninger til industriel måleteknik og kvalitetsmåling, mikroskopiløsninger til forskning inden for biovidenskab og materialer og medicinske instrumenter til diagnostik og behandling inden for oftalmologi og mikrokirurgi.

Navnet ZEISS er derudover synonymt med verdens førende litografioptik, der anvendes af chipindustrien til fremstilling af halvlederkomponenter.

ZEISS omfatter fire forretningsområder: Semiconductor Manufacturing Technology, Industrial Quality & Research, Medical Technology og Consumer Markets.

ZEISS-koncernen opstod som et værksted for præcisionsmekanik og -optik, grundlagt af Carl Zeiss i den østtyske by Jena i 1846. I dag er koncernens hovedsæde beliggende i Oberkochen i den tyske delstat Baden-Württemberg.
Carl Zeiss-fonden, en af Tysklands største fonde, som har til formål at fremme videnskab, er eneejer af holding-selskabet Carl Zeiss AG.

Carl Zeiss A/S
Bregnerødvej 133A, 1. sal
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84786217
P nummer: 1002703834

Send til en kollega

0.031