23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smart Machines styrker innovative maskinbyggere

Fremtiden for danske produktionsvirksomheder er mere automation, hvis de skal overleve i et globalt marked med hård konkurrence.

Fremtiden for danske produktionsvirksomheder er mere automation, hvis de skal overleve i et globalt marked med hård konkurrence. Og dette er ikke kun aktuelt for de største danske virksomheder. Nordbo Systems har udviklet den revolutionerende nye robot Nordbo Cube med udgangspunkt i vores PacDrive. Den unikke fordel ved Nordbo Cube er, at robotten på meget kort tid kan flyttes og omstilles til andre opgaver. Netop det åbner dørene for de mindre og mellemstore produktionsvirksomheder, som ikke nødvendigvis har automatiseret deres produktion i samme omfang som de store virksomheder.

Fleksibilitet, effektivitet og sikkerhed

Konceptet bag Smart Machines er bygget op omkring en maskine, som er bedre forbundet, mere fleksibel, effektiv og sikker. Med udgangspunkt i forbundne produkter, motion control, avancerede software-værktøjer og applikationer booster Smart Machines effektivitet ved at skabe præcis data til operatøren og reparatøren, der maksimerer både produktion, kvalitet og vedligehold.

For at du som maskinbygger kan udvikle og levere på Smart Machines-konceptet, er det nødvendigt, at du er særlig opmærksom på tre kritiske faser i maskinens livscyklus:

  1. Design og maskinteknik
  2. Idriftsættelse og styring
  3. Vedligeholdelse og service

Design og maskinteknik

I den første fase er det vigtigt, at du overvejer multidisciplinære software-værktøjer til design og maskinteknik, da de gør ingeniøren i stand til at løse opgaver i forbindelse med mekanisk-, elektrisk- og automationsdesign.

  • Implementering af overskuelige og veldefinerede interfaces sikrer en sammenhængende og simplificeret håndtering af data og model.
  • Modulopbygningen af smart machines gør, at både hardware og software kan genbruges. 
  • Templates giver dig mulighed for at simplificere både design og maskintekniske opgaver, hvilket forkorter vejen til markedet. 
  • Software-simuleringsværktøjer skaber en præcis kvalitetskontrol og en nem og hurtig validering, hvilket fremskynder implementering særligt under programmeringsfasen, og derved spares kostbar tid under idriftsættelsen. Endeligt er det muligt at simulere systemet, før det installeres, hvilket styrker både effektiviteten og sikkerheden.

Idriftsættelse og styrring

I anden fase af udrulningen af en ny maskine er det afgørende med en hurtig opstart. Det er derfor essentielt, at de forskellige maskinenheder spiller sammen og bliver synkroniseret hurtigst muligt.

I Smart Machine-verdenen er kommunikationsprotokollerne standardiserede. Det vil sige, at Smart Machines identificerer og kommunikerer automatisk internt gennem netværket. Det betyder, at Smart Machines kan kommunikere internt og med medarbejdere via deres dashboard. Derudover ligger maskinen også inde med viden om den selv og kan derfor besvare spørgsmål om dens placering, status, og hvorvidt dens hardware er tæt på at fejle. Maskinens selvindsigt muliggør analytisk styring i skyen, således at de rigtige beslutninger kan træffes for at reducere nedetid.

Vedligeholdelse og service

Tredje fase er afgørende for slutbrugeren, som har et primært ønske om, at du som maskinbygger kan levere maskiner, der reducerer TCO. Det er ensbetydende med en effektiv og fleksibel maskine, som giver trådløs adgang, forebyggende vedligeholdelse og trådløs monitorering i en cybersikkert miljø. Et set-up som dette vil i høj grad reducere tid og energi, der normalt vil blive brugt på at fejlfinde og reparere maskinproblemer.

Flere og flere gør brug af Smart Machines i industrien – både i store og mellemstore virksomheder. Teknologien bag Smart Machines skaber uden tvivl flere innovative muligheder for maskinbyggere og deres slutbrugere.

Værktøjer som simuleringssoftware, templates, trådløs monitorering og analytisk styring i skyen bidrager til support af slutbrugerapplikationer som eksempelvis emballering, materialehåndtering og bearbejdning og gør det muligt at implementere innovative løsninger.

Hos Schneider Electric udvikler vi innovative løsninger i samarbejde med maskinbyggere og industrielle slutbrugere. Ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at kontakte mig pr. mail på peter.hoeirup@schneider-electric.com

Hvis du vil læse mere om Nordbo Cube, kan du læse denne pressemeddelelse, som inkluderer interviews med Nordbo Systems og testvirksomheden Toms Group.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.063