STOP annoncespild!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Shark & Co. ApS

Spild ikke dit budget på alle brugere på udvalgte onlinemedier. Eksponer din udvalgte målgruppe på alle onlinemedier de bruger.

Kom til session hos Shark & Co. om annoncespild hvis du vil høre hvordan – eller start med pixi-versionen om at sælge sportstamponer:

 

Da Tampon A/S fik mere målgruppe for pengene
Der var engang en fabrik der hed Tampon A/S. Tampon A/S lancerede en ny sportstampon særligt til kvinder der dyrker meget sport. ”Det er enestående”, sagde salgschefen – ”lige hvad markedet venter på!”.

Derfor lavede Tampon A/S en flot bannerannonce for sportstamponer og indrykkede den i udvalgte online-medier, med mange kvinder eller sportsfolk blandt brugerne.

På kvindemedierne var der både sportskvinder og ikke-aktive kvinder, og på sportsmedierne var der både sportskvinder og sportsmænd. Samtidig var der sportsaktive kvinder som aldrig besøgte de udvalgte online-medier Tampon A/S reklamerede på. De kom på sites hvor de var i mindretal, så det ville være for dyrt at indrykke dér også. Men desværre betød det, at mange relevante sportskvinder ikke så bannerannoncen.

Salget af sportstamponer gik nogenlunde, men store dele af indrykningsbudgettet gik til at eksponere irrelevante sportsmænd og ikke-aktive kvinder, så reklameomkostningerne pr. kunde var højt. Samtidig irriterede bannerannoncerne for sportstamponer både mændene og de ikke-aktive kvinder. Nogle af dem overvejede faktisk at installere en adblocker for at slippe for sportstamponreklamer – og det ville gå ud over både Tampon A/S’ almindelige tamponprodukter og for deres datterselskab Aftershave Inc.

Så gik Tampon A/S til Shark & Co. De havde nemlig hørt at Shark & Co. kunne hjælpe med at ramme deres målgruppe mere præcist.

I stedet for visninger på medier som målgruppen er rigt repræsenteret på, skaffer Shark & Co. nemlig visninger for målgruppen. Ud fra ’big data’ kan forskellige målgruppers online-adfærd forudses ret præcist. Derfor kunne Shark & Co. målrette Tampon A/S’ markedsføring med sportstamponer til sportskvinder (singlekvinder 15-47 år i større byer der dyrker sport), og en almindelig tamponreklame til ikke-aktive kvinder (kvinder +25 i familier i mindre byer og på landet). De to reklamer blev indrykket over for brugere der matchede de to målgrupper, som så hver deres tamponreklame på flere forskellige websites hvor de kom. Sportskvinderne så reklamer for sportstamponer, og de ikke-aktive kvinder så reklamer for almindelige tamponer. Mændene så til gengæld ikke reklamer for Tampon A/S.

Og Tampon A/S havde stadig overblik over hvor mange eksponeringer de forskellige målgrupper fik – og at tamponreklamerne ikke blev vist på websites om tebreve hvor de ville virke upassende.

Resultatet blev at Tampon A/S næsten ikke kunne få armene ned af bare begejstring. Nu brugte de jo budgettet på at eksponere målgruppen og få kvalitet og resultater for pengene.

Samtidig kunne Tampon A/S med to forskellige tamponreklamer målrette deres budskab og tilbud til de to forskellige grupper af kvinder som derfor oplevede et mere relevant tilbud og reagerede mere positivt på det.

Tilmed blev antallet af irrelevante reklamer mindre, så hverken kvinder eller mænd installerede adblockere – og Tampon A/S gjorde derfor ikke livet surt for sit hovedprodukt eller sit datterselskab Aftershave Inc.…

Og alle levede lykkeligt til deres verdens ende.

 

Historien er inspireret af virkelige hændelser!

 

Vil du høre mere?
Så afholder Shark & Co 2 sessions omkring annoncespild. Her får du mulighed for at få mere uddybende information så du fremadrettet kan optimere din indsats på onlinemedier. Til glæde for dit salg, branding og budget. Målbart vel at mærke.

Tirsdag den 30. maj
kl. 7.30 – 9.30

Tirsdag den 13. juni 
kl. 16.30 – 18.30

Send mail og skriv hvilken dato du vil deltage. Arrangementerne er gratis og pladserne fordeles efter ”først til mølle-princippet”.

Tilmelding til Mette Due Ladefoged på due@sharkreklame.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Shark & Co. ApS

Levysgade 14
8700 Horsens
Danmark
Shark & Co. ApS

Send til en kollega

0.119