23948sdkhjf

VIDEO: Digitalisering sprænger rammerne hos Mekoprint

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mekoprint A/S

Ved at investere i digitalisering sprænger Mekoprint rammerne for traditionel serigrafisk produktion. Teknologien kaldes computer-to-screen og hæver detaljegrad, præcision og kvalitet, mens gennemløbstid og energiforbrug sænkes.

Lange reoler med film til rammefremstilling er ved at være fortid hos Mekoprint Industrial Graphics. Med en førende investering i digital rammefremstilling er processen digitaliseret, så tegninger med nye design sendes direkte fra designeren til serigrafens iPad i produktionen. En traditionel serigrafisk proces omfatter 12 procestrin, som med denne investering er reduceret med hele 5 trin.

Se video her.

Teknologien gør produktionen hurtigere og mere robust med højere kvalitet til gavn for ikke mindst Mekoprints kunder. Den nye maskine kan digitalt fremstille ti serigrafiske rammer ad gangen i et automatiseret flow med laserteknologi og 100 procent præcision.

Laser afløser lineal
Fordelene ved laserteknologien ses eksempelvis ved emner, der kræver flere forskellige farver. Traditionelt kræver flere farver en manuel positionering pr. farve med brug af lineal og boldøje, som nu er afløst af én enkel digital arbejdsgang.

Samtidig muliggør den direkte eksponering endnu højere detaljeringsgrad og tyndere streger som anvendes i f.eks. registreringsmærker og logoer.

Ved at fjerne film og andre manuelle trin i processen sikres ikke blot en hurtigere gennemløbstid. Vejen fra designfase til prototype er blevet kortere, så det ønskede slutprodukt rammes hurtigere. Da kvalitetssystemet ligeledes er digitaliseret, undgås fejl eller forsinkelser ved revisionsskift. Endelig er der lavere opstartsomkostninger, fordi der ikke længere er behov for film.

Miljøforbedringer og medarbejderansvar
Den nye maskine består reelt af to maskiner til fremstilling af rammer i den ene del, hvorefter de automatisk føres over i den anden til skylning og tørring.

Film og ældre maskiner fra den traditionelle proces er erstattet af en mere energibesparende maskine, hvor selv skyllevandet genanvendes.

Optimeringerne betyder, at medarbejderne fra ingeniører til serigrafer kan dedikere endnu mere tid til at rådgive kunder og komme med flere løsningsforslag. For seriegraf Michael Dahl Gregersen, som er daglig bruger af den ny-indkørte maskine, betyder digitaliseringen herudover også langt færre fysiske løft.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Danmark
Mekoprint A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063