Medalje til Rasmus – udlært elektriker hos EL:CON

| Medlemsnyhed | Indrykket af EL:CON A/S

Rasmus Kokholm Henriksen er udlært elektriker hos EL:CON i Holstebro den 12. juli 2017 – og dét så flot, at han har modtaget fagets medalje.

»Det var mit mål at få fagets medalje til min svendeprøve. At det så også lykkedes er bare fedt,« fortæller den nybagte elektrikersvend.

Rasmus har i løbet af sin læretid som en del af EL:CONs Lærlingeprogram valgt tre måneders rotation hos sine kollegaer i sikringsafdelingen i Roskilde: »Jeg fik smag for sikring i afdelingen her i Holstebro. Og med rotationsordningen fik jeg mulighed for at fordybe mig i opgaverne på området i Roskilde.«

I Roskilde kom han blandt andet med på opgaver, lige fra installering af nye alarmanlæg, tv-overvågning samt service- og fejlopgaver.

Rasmus fortæller, at han har været så heldig, at han har fået lov til at fortsætte som svend i sikringsafdeling hos EL:CON Holstebro.

Serviceleder Jesper Godsk supplerer: »Vi er ikke i tvivl om, at vi har ansat en dygtig, ung mand – én, der igennem hele sin læretid har udvist stor interesse og engagement inden for sit fag. Han gør det super godt, og har endda opnået fagets medalje. Derfor er vi også glade for, han vil blive hos os som svend.«
 
Erhvervspraktik ændrede alt
Rasmus var i en uges erhvervspraktik hos EL:CON i Holstebro, da han gik i 10. klasse – og fik lige en ekstra praktikuge derefter.
 
»Jeg blev overrasket over, hvor spændende det var at arbejde som elektriker. Derfor var jeg lige én uge ekstra hos EL:CON, for at være helt sikker i min sag,« smiler Rasmus.

Og dét med at være sikker i sin sag, dét blev han.
 
»Jeg var allerede optaget på HHX (handelsskole), men de to ugers erhvervspraktik ændrede alt. Jeg annullerede min ansøgning og startede i stedet for på grundforløbet på elektrikeruddannelsen – og det har jeg bestemt ikke fortrudt,« fortæller Rasmus.

Han fortæller om flere årsager til, at elektrikeruddannelsen er det rigtige valg for ham: »Jeg kan lide kundekontakten og dét, at jeg kommer ud og sælger min arbejdskraft og hjælper kunden. Jeg kan lide håndværket og de små finesser og detaljer, jeg er med til at sætte mit præg på.«

Trivslen i afdelingen i Holstebro er i top: »Jeg har altid fået lang line i mit job her i EL:CON, og jeg er glad for variationen i opgaverne. At jeg så oven i købet kan få lov til at udføre sikringsopgaver som svend – dét er jeg super glad for.«
 
Svendegildet er planlagt, invitationerne er sendt ud, og lokalet er booket: »I august bliver fadølshanerne åbnet, og en gris smidt på grillen,« griner lærlingen, der nu er udlært elektrikersvend.

Stort tillykke Rasmus:-)

Se mere om EL:CONs Lærlingeprogram her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EL:CON A/S

Ryhavevej 50
8210 Aarhus V
Danmark
EL:CON A/S

Send til en kollega

0.121