23948sdkhjf

Sådan sikrer du dig, at arbejdscomputeren er beskyttet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

Hvis du skal ud og rejse og skal have arbejdscomputeren med, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.


Du skal helst undgå at få diverse vira med hjem, og en hacket netbank vil du sandsynligvis også gerne gå fri for! Læs mere om sikkerhed på arbejdscomputeren her.

Pas på med åbne netværk og offentligt tilgængelige computere
Hvis du skal bruge arbejdscomputeren til at gå på hjemmesider som borger.dk, netbank eller andre steder, hvor der behandles følsom data, skal du undgå offentlige netværk. Generelt er der lav sikkerhed på åbne netværk på steder som restauranter og hoteller, og derfor skal du undgå at bruge disse til eksempelvis netbank. Derudover kan du tilføje en film, der blokerer din skærm for sidemanden.

Det gør, at du kun kan se, hvad der sker på skærmen, hvis du sidder lige for. En fremmed sidemand på et fly, et fremmed kontor eller på hotellet kan dermed ikke se, hvad du foretager dig på din skærm, og det kan både være en fordel, når du arbejder med dine egne, private oplysninger, og hvis du i forbindelse med arbejdet har at gøre med følsomme oplysninger.

Sørg for, at computeren er beskyttet imod virus
Når du bruger din computer i udlandet og på fremmede netværk, kan der være en forhøjet risiko for at få virus. Derfor skal du sørge for at have et ordentligt antivirusprogram installeret og være sikker på, at dette hele tiden kører i baggrunden. I den forbindelse skal du også være opmærksom på at opdatere din computer. Hver gang der kommer opdateringer til dit styresystem, bliver sikkerheden nemlig en lille smule bedre, og nogle af de ”huller”, som hackere kommer igennem bliver lukket.

Desuden skal du naturligvis sørge for at bruge stærke koder – som du selv kan huske, vel at mærke – for at undgå, at fremmede kan logge på din computer eller tilgå din netbank eller lignende. Hvis du har koder, som er svære at regne ud, er der mindre risiko for uønskede gæster på din computer, og det er naturligvis at foretrække!  

Kend din computer
I forbindelse med uønskede gæster er det også værd at nævne risikoen for tyveri. Hvis først din computer bliver stjålet, skal tyvene nemlig nok finde ud af at bryde igennem din ellers stærke kode. En måde at undgå tyveri på er ved at lære din computer godt at kende.

Skriv modelnavn og serienummer ned, og sørg desuden for at notere dig særlige kendetegn som skrammer, ridser og klistermærker. Hvis du har dette skrevet ned, kan du nemt identificere computeren som din, hvis en tyv forsøger at rende med den. Ellers kan du installere en software, som kan finde din computers IP-adresse og derved bestemme en omtrentlig placering, hvis uheldet skulle være ude.

Det kan både være nyttigt, hvis du skulle gå hen og blive bestjålet, eller hvis for eksempel en computertaske bliver væk i bagagehåndteringen. Læs mere om sikkerhed på din arbejdscomputer på vores blog.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.143