23948sdkhjf

Drikkevandskabler certificeret nu

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Fremtidsikre de installationer, som kommer i kontakt med drikke- eller spildevand med HF's program af drikkevandskabler fra Unika, som er certificerede efter de kommende EU-standarder.

Et kabel er vel et kabel, uanset, om det ligger i jorden eller i en pumpebrønd? Nej, lige så vel, som kabler til nedgravning skal opfylde nogle specielle krav, så er det også tilfældet for de kabler, som kommer i kontakt med drikke-, brugs- eller spildevand – og det handler om meget mere end isolering af strømførende ledere. Ejere af drikkevandsbrønde har ansvaret for at sikre, at de kabler, som kommer i kontakt med vandet er egnede til formålet – hvilket hidtil har været en noget ”blød” certificering.

Hans Følsgaard A/S har via sin leverandør, Unika, opbygget et fuldt program af kabler, såkaldte Clean Cables, der er certificeret til kontakt til drikkevand, hvilket er på forkant af de EU-krav og nationale certificeringer, som inden for kort tid vil blive udbredt til denne branche. Ved at bruge Unika-kablerne til sine vandbærende installationer kan man derfor få en dokumenteret garanti for, at kablerne lever op til de nyeste krav på området.

Hvad man måske ikke hidtil har tænkt på er, at også kabler, som kommer i kontakt med spildevand, kan blive udsat for lignende krav. Det er nok kun et spørgsmål om tid. I spildevand vil der være en risiko for udvaskning af skadelige stoffer fra kablerne, og selv om der endnu ikke findes nogen standard på området, giver det god mening at være på forkant af eventuelle krav. Andre kabler på markedet kan sikkert være gode nok, men så vidt er det kun Unika-kablerne, som er forsynet med den vigtige certificering.

Hans Følgaard A/S’ program af Unika-kabler omfatter flere typer lige fra simple forsyningskabler til eksempelvis dykpumper til skærmede kabler, som typisk ville indgå i frekvensomformere. Der findes kabeltværsnit fra 1,5 kvadrat til 10 kvadrat. Hans Følsgaard A/S har et mangeårigt samarbejde med den europæiske Unika-producent og er derfor lagerførende med hele programmet af drikkevandskabler – og kabler som generelt må komme i forbindelse med vandbærende installationer.

For yderligere oplysninger kontakt Steen Løkke hos Hans Følsgaard A/S på stl@hf.net


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.091