23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Intelligent boligstyring, hvor alle kan være med

Easy Tool - KNX-løsninger fra Wexøe giver intelligent boligstyring til almindelige boligejere. I dag er løsningerne lette for slutbrugerne at programmere, og de findes i et prisleje, som gør dem interessante og tilgængelige for familien Danmark.

Når familien Jørgensen i Søndersø står op om morgenen, tænder en række bestemte lamper. Om eftermiddagen, når de vender hjem, er det andre lamper, der tænder, og der har været slukket for strøm til diverse enheder, mens der ikke har været nogen hjemme. Om aftenen kan en enkelt kontakt slukke for alt lys i hele huset.

Familien har valgt en KNX Easy-løsning i deres nybyggede hus, og det har gjort det let at have intelligent boligstyring. Henrik Jørgensen har selv programmeret scenarierne "God morgen", "Velkommen hjem", og sørget for kontakter til at slukke for alt i hver rum. Det sidste har givet en lidt for stor sandsynlighed for at komme til at slukke alt, men han kan hurtigt fjerne indstillingen igen for den enkelte kontakt via en app på en iPad.

"Det er nemt at programmere. Jeg gik med min iPad rundt i huset, og valgte så, hvad hver enkelt udtag og kontakt skulle kunne, og hvilke scenarier de skulle indgå i. Vil jeg have et scenarie, hvor enkelte lamper tænder neddæmpet, når jeg skal finde toilettet om natten, kan jeg nemt lægge det ind," forklarer Henrik Jørgensen.

Byg fremtiden ind, og gør styringen nem
Som autoriseret el-installatør har Henrik Jørgensen også kun godt at sige om KNX, som han har monteret for flere kunder. Systemet er let at installere, det er bygget op om europadåsen og består af en 2-ledet bus, hvor komponenterne helt enkelt kobles på én efter én.

"Det er nemt, og europadåser er fremtiden, for der er mange flere muligheder og producenter. Fx. kan jeg sætte udtag til fem komponenter ved fjernsynet, så man slipper for forlængerledninger. En anden fordel er, at europadåserne er billigere, så den samlede KNX-løsning kommer ned i pris.

Fremtidssikring
I dag er der stort fokus på energioptimering i byggeindustrien, og der er ingen tvivl om, at ingeniører, arkitekter og byggefirmaer kommer til at arbejde mere med bygningsautomation.

"Vi elektrikere skal gøre opmærksom på, at KNX er et godt alternativ til IHC, fordi slutbrugeren selv kan håndtere det. Samtidig er KNX en fælles, international standard med over 400 leverandører, så der altid vil være nye løsninger. Det er muligt at opgradere f.eks. fuld KNX (S) fra KNX easy, og der kommer nok også en løsning til elbil, så den kun lader op, når strømmen er billigst om natten," forklarer Henrik Jørgensen.

Visualiseringer og IoT
Nem programmering og generel brugervenlighed er i centrum. Softwaren Easy Tool gør det muligt at lave en visualisering i en Domovea-server og dermed betjene f.eks. lys, varme og vinduer via tablet, PC eller smartphone i det daglige. Her er tjek på både boligens indstillinger og forbrug på en overskuelig måde. Easy Tool understøtter samtidig Hagers nye IoT server, hvor det er muligt at styre enheder som Sonos, Alexa og systemer med stemmestyring, IFTTT og meget andet i fremtiden.

Download Casen som PDF

Wexøe A/S
Lejrvej 31
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16608947
P nummer: 1002983252

Send til en kollega

0.046