23948sdkhjf

Sådan får du fuld fart på internettet på den bærbare

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

Der er få ting, der er mere irriterende end at hakke sig igennem mailbakken, fordi internetforbindelsen ikke er optimal


Der er få ting, der er mere irriterende end at hakke sig igennem sin yndlingsfilm på Netflix, fordi internetforbindelsen ikke er optimal.

Der er imidlertid mange ting, der kan have indflydelse på internethastigheden på din bærbare, og her får du derfor en guide til, hvordan du får fuld fart på internettet på din computer.

Hos Refurb har vi lavet en artikel om hvordan du får fuld fart på computeren, og vi har også lavet et par tips som vi gerne vil dele i denne artikel.

Tjek dit netkort
Netkortet er det, der sørger for, at du kan bruge internettet på din computer. Man kan kalde det for den dør, internettet kommer ind ad. Er dit netkort forældet, kan det derfor have en negativ indflydelse på din internethastighed, selvom nettet måske som udgangspunkt er fint nok. Oplever du ofte problemer med hastigheden på nettet – både derhjemme og når du er i nærheden af andre netværk – kan det derfor være en god idé at tjekke, om dit netkort trænger til at blive skiftet ud.

Vælg den rigtige browser
Din browser er det program, som du bruger til at surfe på nettet. Det kan altså eksempelvis være Internet Explorer, Safari, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Hvilken browser, du vælger, kan have stor indflydelse på, hvor hurtigt dit net arbejder. Nogle browsere er eksempelvis meget hurtige, men kan til gengæld ikke tilbyde så mange funktioner, hvor andre har massevis af forskellige muligheder for indstillinger, men til gengæld falder lidt af på hastighedsfronten. Hvilken browser, der er den bedste for dig, afhænger blandt andet af din computer – har du en Apple-computer, er deres egen browser, Safari, at foretrække, men har du derimod en Windows-computer, skal du helst gå uden om Internet Explorer, som er deres standard, og i stedet bruge eksempelvis Chrome.

Installer AdBlock
På stort set alle hjemmesider kan du se et væld af forskellige reklamer og sponsoreret indhold. Det er med til at gøre internetforbindelsen langsommere, da reklamerne ofte består af billeder og videoindhold. Ved at installere AdBlock – et program, der lukker reklamerne ude – kan du derfor opleve at få mere fart på internettet. Desuden slipper du for at blive bombarderet med irrelevant reklameindhold, som du i virkeligheden ikke har nogen interesse i. AdBlock kan bruges i en hvilken som helst browser.

Tjek hastigheden på dit internet
Naturligvis er der mange ting, du kan gøre for at få dit internet til at køre hurtigere på din bærbare computer. Er situationen imidlertid således, at din internetforbindelse ganske enkelt bare ikke er hurtig nok, hjælper AdBlock, en ny browser og måske ligefrem et nyt netkort naturligvis ingenting. Derfor skal du selvfølgelig starte med at tjekke, at den forbindelse, du har, er hurtig nok. Det kan du for eksempel gøre ved at ringe til din udbyder og tjekke, at du har den bedste forbindelse, der er tilgængelig i dit område. Er du interesseret i at skifte til Fibernet, som tilbyder lynhurtigt internet, kan du tjekke mulighederne her og finde ud af, om du kan få Fibernet i din bolig.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.078