23948sdkhjf

iPhone fejrer 10-års fødselsdag i år på det danske marked

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

Da iPhone kan fejre 10-års fødselsdag på det danske marked, skal vi helt tilbage til 2007 for at finde året, hvor den første iPhone udkom.

I dagens Danmark kan du ikke undgå at støde på utallige af smartphones i gadebilledet. Alle lige fra mindre børn til pensionister ejer i dag en smartphone, og dette er ikke uden grund. Smartphones har nemlig fuldkommen revolutioneret, hvad en mobil tidligere var. I dag er der nemlig nærmest ingen begrænsninger for, hvad du kan bruge din smartphone til.

Især Apples iPhone er populær blandt danskerne og har faktisk været det i mere end 10 år. iPhone fejrer nemlig 10-års fødselsdag på det danske marked, og derfor kan du læse meget mere om historien bag iPhonen i dette indlæg. 

Den første iPhone kom i 2007
Da iPhone kan fejre 10-års fødselsdag på det danske marked, skal vi helt tilbage til 2007 for at finde året, hvor den første iPhone udkom. Nærmere bestemt d. 9. januar 2007 på scenen ved Moscone Center i San Francisco, hvor Steve Jobs fra Apple stod og præsenterede den første iPhone i historien.

Inden afsløringen var der ikke mange, der på forhånd vidste noget om denne nye mobiltelefon. iPhonen fra 2007 var udstyret med enten 4, 8 eller 16 GB hukommelse og havde et kamera med 2 megapixel. Den kunne ikke optage videoer eller sende MMS’er, copy/paste eller downloade apps.

Selvom modellen fra 2007 dengang var markant anderledes end de andre telefoner, der fandtes på markedet, er der sidenhen sket en markant udvikling af denne iPhone. 

iPhone har revolutioneret markedet 
Den iPhone-model, der udkom i 2007, var med til at revolutionere markedet for mobiltelefoner. Den havde nemlig nogle særlige funktioner og specifikationer, som ikke var set hidtil. Designet og specifikationerne var gennemtænkte og enkle, og de blev lynhurtigt populære over hele verden.

Apple har altså uden tøven været med til at ændre grænserne for, hvad en smartphone kan bruges til. I dag er disse grænser nærmest uendelige, for i takt med den teknologiske udvikling fremstilles der hele tiden nye iPhones med nye funktioner. 

Den store konkurrent Samsung
Selvom Apples iPhone i den grad har vundet danskernes hjerter, er det ikke uden konkurrence. Mange danskere er nemlig også glade for Samsung, som må siges at være Apples største konkurrent i Danmark. Nogle danskere foretrækker nemlig Samsungs design og styresystemet Android i stedet for Apples iOS-styresystem.

Begge mærker kigger derfor hinanden over skulderen, når de designer smartphones, og derfor har telefonerne typisk lignende specifikationer. Begge mærker får gode anmeldelser, så det er simpelthen et spørgsmål om smag og behag.

Mobilerne holder længe
iPhones er som bekendt dyre, men de holder også længe. Det er også derfor vi kan blive ved med at sælge de lidt ældre modeller igen og igen. De er bygget til at holde længe. Der har været rygter og historier ude om, at Apple skulle have pushet opdateringer, som bevidst gjorde de gamle modeller langsomme.

Det endte dog med at de pushede en opdatering, som trak disse tvivlsomme elementer tilbage, så de gamle nu også skulle kunne køre ligeså godt som de nye. Det er vi naturligvis meget store fans af hos Refurb, hvor vi arbejder efter tankegangen om cirkulær økonomi.

Over 15 forskellige modeller
Siden 2007 har Apple produceret og solgt mere end 15 forskellige modeller af iPhonen. Der kommer hele tiden en ny iPhone til, som er endnu bedre end den tidligere model i form af et enkelt og lækkert design og særlige specifikationer.

Se også denne konstant-opdaterede artikel om, hvordan den næste iPhone i 2018 måske kommer til at se ud.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.079