23948sdkhjf

Genbrugte produkter vinder frem flere og flere steder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Refurb A/S

Genbrugs-konceptet er langt fra nyt herhjemme. Faktisk er danskerne generelt gode til at genbruge diverse ting fra hjemmet frem for at smide ud.

Genbrugs-konceptet er langt fra nyt herhjemme. Faktisk er danskerne generelt gode til at genbruge diverse ting fra hjemmet frem for at smide ud. Det er et godt udgangspunkt at have, og i de seneste år er genbrug inden for flere forskellige produktkategorier blevet endnu større.

Hos Refurb.dk baserer vi vores koncept på selvsamme udvikling, men vi har fokus på genanvendelse af IT-produkter.

Konceptet med at genanvende computere og lignende IT-produkter er især populært, fordi der tilbydes væsentligt lavere priser end for nye produkter. Computere er i forvejen dyre, så efterspørgslen på genbrug er stor. Folk ved efterhånden godt, at computere bliver sløve i løbet af et par år – men det er typisk på grund af, at den mangler et nyt batteri eller har behov for at få udskiftet få af delene. Dét kan vi finde ud af hos Refurb.dk, og netop derfor er de genbrugte computere, som vi sælger, nærmest så gode som nye. Folk kan derfor spare mange penge på rigtig gode produkter.  

Stort marked for genanvendelse af IT  

Alle har efterhånden en computer. De står rundt omkring i hjemmene, på arbejdspladserne og er med i tasken, når vi bevæger os rundt. Og netop det behov, som vi har til vores computere og laptops, betyder, at markedet for os er ganske stort. Hos Refurb.dk køber vi computere, som er få år gamle.

De er derfor nemme at genanvende og videresælge, hvilket giver hele computer og IT-verdenen et grønnere udgangspunkt. Marked såvel som efterspørgsel er derfor til stede, hvilket også opleves.

Der er desuden også stor sandsynlighed for, at markedet udvides helt generelt de kommende år. Tablets, mobiler, printere og computere bliver alle en smule sløve med tiden, men med de rette hænder kan disse hurtigt genanvendes. Tendensen til at genanvende IT-produkter er derfor stadig i sine spæde år, og med al sandsynlighed vil projekter lignende Refurb.dk da også vokse fremover.

Allerede nu er der markante udviklinger i USA, som bygger på ”upcycling” - altså at genbruge gamle produkter til at skabe helt nye.  

Genbrug og ”upcycling” eksisterer allerede i andre brancher – især tøj  

Genbrug og upcycling – altså at omdanne et aflagt produkt til nye produkter – eksisterer allerede i andre brancher. I særdeleshed inden for tøjbranchen har der de seneste år været stort fokus på dette. Flere brands og butikker bruger meget energi på at genanvende ressourcerne – ikke kun for deres egen skyld, men også for klodens skyld. Tøj er nemlig en synder inden for ressourcespild, fordi meget smides ud, og faktisk er vi det fjerde mest overforbrugende land, når det kommer til tekstil.

Ifølge Katoni.dk smider vi danskere hvert år 90.000 tons tekstilaffald ud, og bl.a. en stigende bevidshed hos forbrugerne er med til at skabe en stigning i salg af genbrugstøj.

Dét har fået mange til at ændre vaner, og deraf er der opstået en del forskellige muligheder, som kan skubbe på for tøjvaner, som gør en forskel. I særdeleshed findes mange måder at sende dit tøj til genbrug på. Nogle af disse muligheder indebærer genbrug og genanvendelse, og andre muligheder støtter enten de udsatte i vores samfund eller andre steder i verden.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Refurb A/S

Hornbjergvej 8
8543 Hornslet
Danmark
Refurb A/S

Send til en kollega

0.093