23948sdkhjf

105-årigt familiefirma udvider med nyt højlager

| Medlemsnyhed | Indrykket af BASE Erhverv A/S

Søndergaard & Sønner A/S i Viby J ved Aarhus, en af Danmarks førende distributører af reservedele til cykler, har nu taget et nyt højlager i brug, og dermed fået samlet sit lager på én adresse efter flere år med lagre, spredt rundt omkring i Aarhus.

Samtidig har firmaet fået yderligere 600 pallepladser, da firmaets lagerplads måles i kubikmeter – ikke kvadratmeter. BASE Erhverv as, Horsens har udført projektet i totalentreprise.

Søndergaard & Sønner A/S er et 105 år gammelt familiefirma – etableret i 1913 af Adolf Søndergaard som grossistforretning med cykler i lejede lokaler i Frederiksgade 75-77, Aarhus. Ret hurtigt kom hans bror A. S. Weiling med i firmaet, som blev udbygget med motorcykler, symaskiner og radioer.

I 1956 besluttede brødrene at dele firmaet. Sortimentet var på dette tidspunkt udbygget med fremstilling af knallerter. A. S. Weiling overtog cykelafdelingen, og dannede selskabet Weiling og Søn, der fortsatte sit virke i lokalerne i Frederiksgade. Adolf Søndergaard købte en bygning på Skanderborgvej 124-126 i Viby J., og fremstillede knallerter af mærker som Radexi, Spinner og Ferrari. Lokalerne blev imidlertid også for små, og ret hurtigt blev der udvidet med en tilbygning. I en periode fra 1956 og fremefter samlede man på gode dage op til 50-60 Radexi knallerter om dagen. 

Da det daværende Aarhus Amt så lagde beslag på Skanderborgvej 124-126 i Viby J., byggede Søndergaard & Sønner en ny bygning på Fabriksvej 3 i Viby J., som siden 1975 har været firmaets domicil.

Her er en ny hal – et højlager med en frihøjde på 8 meter – netop taget i brug. Hallen er opført af Horsens-entreprenøren BASE Erhverv as som totalentreprise. Højlageret blev bygget ved lidt af en tilfældighed, idet adm. direktør Henrik Søndergaard blev informeret om, at bygningsregulativet var blevet ændret, så det nu ville være muligt at bygge 3 kubikmeter pr. kvadratmeter areal.

Det var en god nyhed, for kontinuerlig vækst i firmaet havde gennem årene givet pladsproblemer, og flere gange siden 1975 var der blevet udvidet med nye haller på grunden, indtil der ikke var mulighed for at gøre mere. Derfor havde Søndergaard & Sønner A/S i flere år måttet leje lagerplads hos en nabo. I perioder gav en god kunde grønt lys til at placere 100 paller med cykelreservedele på sin grund. Desuden måtte firmaet selv supplere lagerpladsen med 6 containere på P-pladsen på Fabriksvej 3.

Henrik Søndergaard siger: -Vi fylder meget volumenmæssigt, fordi cykelhandlernes lager reelt ligger hos os. Med det nye højlager har vi vundet cirka 600 pallepladser, og det glæder vi os over. Vi har en frihøjde på 8 meter, og vi har brug for kubikmeter mere end kvadratmeter, så med en frihøjde, 2 meter højere end vort eksisterende lager, udnytter vi loftshøjden – og det er blevet rigtig fint.

-Med den nye bygning har vi i virkeligheden ikke udvidet, men sådan set ”bare” fået vort lager hjem. Og vi er bestemt glade for at slippe for containerne, der er noget bras at arbejde med, for de reservedele, vi skal bruge, ligger jo som regel altid inderst – og nederst. Nu kan vi arbejde hurtigt og smidigt i højlageret – med cirka 600 nye pallepladser. Det glæder os meget, og vi kan på det varmeste anbefale BASE Erhverv, der har været en fornøjelse at arbejde sammen med, siger adm. direktør Henrik Søndergaard.

Søndergaard & Sønner A/S har de danske cykelhandlere som kunder, og samarbejder med nogle af verdens førende producenter af cykelreservedele. Firmaet skriver på sin hjemmeside bikepartner.dk ”Der er ingen i Danmark, der ved mere om cykelreservedele end os”.  

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BASE Erhverv A/S

Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Danmark
BASE Erhverv A/S

Send til en kollega

0.094