23948sdkhjf

Opnå energibesparelser med evaporativ køling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Ønsker du at mindske driftsomkostningerne på ventilation til køling i din produktion og samtidig få et bedre indeklima, bør du overveje evaporativ køling.

Har man en produktion, der skal køles ned, gøres dette som oftest via et ventilationsanlæg. I de kolde måneder er der dog brug for at opvarme den udendørs luft, som ventilationen trækker ind, som er en meget dyr udgift, da der skal opvarmes store mængder luft for at køle en produktion ned. Det vil desuden resultere i en lav luftfugtighed, som kan forårsage statisk elektricitet og produktionsproblemer samtidig med, at medarbejderne kan opleve gener som hovedpine, irriterede øjne og tørre slimhinder med flere.

Hvis man derimod øger luftfugtigheden i det pågældende produktionslokale, er det muligt at reducere mængden af opvarmet luft, og man kan dermed spare op til 90 % af sit energiforbrug. Besparelsen kan ske grundet evaporativ køling, der er en naturligt kølende effekt, der findes i befugtning. Den ventilerede mængde luft, der skal varmes op, er således meget mindre end tidligere.

Når man tilfører befugtning til sin produktion, vil man få og opleve en behagelig relativ luftfugtighed, der befinder sig mellem 45 og 55 %. Dette niveau er det mest optimale for både mennesker og produktionsmiljøer.

Gratis energiberegning

Vores eksperter på området tilbyder en uforpligtende og gratis energiberegning, der kan være med til at klarlægge den forventede besparelse. Beregningen tager højde for de forskellige faktorer, der er afgørende for produktion. Vi kommer også gerne på besøg, ser faciliteterne an og gennemgår energiberegningen, så du har nemmere ved at tage stilling til, om befugtning er noget for dig og din produktion. Foruden de økonomiske besparelser, er der også andre fordele ved et befugtningssystem som for eksempel mindre statisk elektricitet og et sundt indeklima, der er bedre for dine medarbejderes helbred og produktivitet.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.085