23948sdkhjf

Ny robotcontroller giver sømløs sw-integration af CC-Link IE Field Basic via Ethernet-kabling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

PRODUKTNYHED

Hans Følsgaard A/S’ meget stærke robotagentur, Mitsubishi, lancerer nu FR-robotserien, hvor den CC Link Basic baserede controller giver en fuldt åben og sømløs mulighed for integration med 3. parts komponenter gennem en Ethernet-forbindelse

Alle vil have standarder, og det giver selvfølgelig god mening, for gennem standardisering bliver systemintegration af automatikkomponenter på tværs af funktions- og producentgrænser gjort betydeligt lettere. Problemet er bare, at inden for automations- og robotverdenen har mange producenter defineret ”egne standarder”, der så ikke altid er kompatible med andre producenter komponenter og udstyr.

Hans Følsgaard A/S’ meget stærke agentur, Mitsubishi, har med sin CC-Link skabt en åben bus/standard, som andre producenter har kunnet linke sig op ved at købe en enkel chip, som har sikret kompatibiliteten mellem Mitsubishis CC-Link og 3. parts udstyr. CC-Link IE Field har med sin datarate på op til 1Gbit/sekund været betydeligt hurtigere end de typiske Ethernet-baserede kommunikationsbusser – men forbeholdt lukkede netværk. Med sin nye familie af industrirobotter, FR-serien, har Mitsubishi anvendt deres nye nedskaleret CC-Link IE Field Basic, hvad der sikrer en fuldt åben standard og forbindelse til fremmede fabrikater af PLC’er, paneler, SCADA-systemer og andre slags automatikkomponenter. CC-Link IE Field Basic kan fungere samtidig med anden normal TCP/IP 100 MBit Ethernet kommunikation.

FR-serien af robotter er altså forsynet med controllere, der arbejder med CC-Link IE Field Basic kommunikationsstandard, der med en hastighed på 100Mbit/sekund er hurtigt nok til de fleste formål, og der er nemt at kommunikere med andre systemer og modtage prompts fra andre producenters udstyr.

Den nye FR-serie omfatter alle Mitsubishis små og mellemstore robotter af multiakse-og SCARA-typerne. Controllerne behøver altså ikke længere at kommunikere med proprietære chips, da kompatibiliteten mellem Mitsubishi og andre fabrikater ligger i softwaren.

Desuden har controllerne i FR-serien af robotter muligheden for at fungere som stand-alone løsninger, da controllerne kan styre op til syv ekstra akser ud over robottens egne. Man kan derfor tilslutte en forstærker og AC-servomotor uden behov for en ekstra kontrol PLC, hvad der giver meget enkle og driftssikre løsninger. Betjeningen kan ske via Mitsubishis GOT betjeningspanel serie

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Hans Følsgaard A/S
Automation v. Carsten Olesen
Tlf.: 43 20 86 00
e-mail: hf@hf.net
web: www.hf.net

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11