23948sdkhjf

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMVdanmark

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) overvejer at tvinge de små og mellemstore virksomheder, SMV’er, til at få revideret deres regnskaber. SMVdanmark efterlyser i stedet enklere skatteregler.

I stedet for tvungen revision, burde skatteministeren skrue på nogle andre knapper. En enklere skattelovgivning, en større automatisering af indberetningerne, effektiv vejledning og en målrettet kontrol kan begrænse skattesnyd.

Revisionspligt vil koste SMV’erne 2,5 mia.
"Langt hovedparten af alle SMV’er er retskafne virksomheder, der bare prøver at udføre deres arbejde. I stedet for revisionspligt, bør skatteministeren i stedet for kigge indad. Lavt sat kan en revision af en virksomhed koste 20.000 kr. – og ofte langt mere. En total genindførelse af revisionspligten vil koste erhvervslivet en byrde på ca. 2,5 mia. kr. Det vil være et eklatant brud på byrdestoppet," siger Jakob Brandt.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en undersøgelse fra SKAT, som konkluderer, at det især er de små og mellemstore virksomheder, der ikke betaler det korrekte i skat.

Enklere regler frem for bøvl
Ifølge undersøgelsen fra SKAT udgør SMV’erens skattegab, det vil sige forskellen på, hvad de har betalt i skat, og hvad de burde have betalt i skat, 22,8 mia. kroner. Undersøgelsen har fået skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at konkludere, at de største skattesnydere er SMV’erne og overveje derfor revisionspligt.

 "98 pct. af Danmarks virksomheder er en SMV. Det forklarer billedet. Samtidig viser myndighedernes data også, at hovedparten af de manglende betalinger skyldes fejl, fordi skattereglerne er alt for komplicerede. For kun en mindre del, af de virksomheder, der ikke har betalt den rigtige skat, vurderer skat, at det er bevidst," siger SMVdanmarks vicedirektør, Jakob Brandt. Han mener, at man i stedet for burde undersøge årsagen til fejlene og forenkle skattesystemet.

Færre SMV’er snyder i dag
At skatteministeren kommer med udmeldingen lige nu, undrer også SMVdanmark.

Siden 2006 er revisionspligten blevet lempet ad flere omgange, så der i dag er færre, der har revisionspligt. Ser man på SKAT’s egne tal, så er der også langt FÆRRE små og mellemstore virksomheder, der snyder eller har fejl i deres skatteindberetning i dag end for ti år siden.

”Skatteministeriets egne tal viser desuden, at andelen af virksomheder, der laver bevidste fejl, er den laveste siden 2008. Derfor mener vi, at skatteministerens trussel om tvungen revision er grov og malplaceret,” siger SMVdanmarks vicedirektør.

Vil du vide mere?
Læs SMVdanmarks debatindlæg  "Flest fejl i indberetninger til SKAT fra store virksomheder".

Læs SMVdanmarks pressemeddelelse "Grov og forkert anklage mod SMV’er om skattesnyd".

Kontakt
Vicedirektør Jakob Brandt, telefon 24 25 27 27 eller brandt@SMVdanmark.dk

Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 34 43 77 eller faurby@SMVdanmark.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMVdanmark

Islands Brygge 26 - 1.sal
2300 København S
Danmark
SMVdanmark

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063