23948sdkhjf

5 Nordex N50 vindmøller retrofittet med Spica Control System

| Medlemsnyhed | Indrykket af Spica Technology ApS

"Den har forbedret driften af møllerne med en mærkbar forbedring af produktionen," fortæller SA Energi.

Med en gennemsnitstid på 4 dage for hver vindmølle, blev fem Nordex N50 vindmøller retrofittet med Spica Retrofit Controller indenfor få uger i foråret 2018. De fem vindmøller ejes af det danske energiselskab SA Energi, der driver over 70 møller i Danmark såsom Nordtank, NEG Micon og Nordex vindmøller.

De fem Nordex N50 vindmøller er placeret med to i Maderup og to i Toderup i Søndersø området på Fyn, og med én i Brædstrup i Jylland.

Før retrofit installationen med et nyt styresystem fra Spica Technology, var N50 vindmøllerne udstyret med et originalt Nordex styresystem fra Phoenix, som var kompliceret og havde begrænset adgang til flere funktioner f.eks.:

  • Begrænset sikkerhedsfunktioner.
  • Begrænset betjening i nacellen.
  • Begrænset adgang til møllens data.

Herudover stoppede vindmøllerne igen og igen og producerede ikke energi 2/3 dele af tiden. SA Energi havde udfordringer med at fejlfinde årsagerne og kunne ikke komme frem til, hvorfor de stod stille.

Retrofit-projektet med Spica Technology blev indledt under Husum Wind 2017. SA Energi havde en uformel snak med Spica Technology på messen sammen med en fremvisning af Spica Retrofit Controlleren, som Spica Technology havde med på messen.

Nem styring og navigation

Anders Haislund og Steen Lund, de to partnere i SA Energi, havde før stødt på Spica Retrofit Controlleren under deres tidligere ansættelse ved Connected Wind Services. De havde serviceret nogle Micon vindmøller, som var retrofittet med Spica Control System, og bemærkede den nemme styring af vindmøllen med et styresystem fra Spica Technology.

”For os, er Spica Retrofit Controlleren nem at navigere, fordi dens opbygning er sammenlignelig med en DanControl styring. Den har forbedret driften af møllerne med en mærkbar forbedring af produktionen. Ligeledes, efter installationen har Spica Technology været åbne overfor justeringer”, fortæller Anders Haislund og Steen Lund

Steen Lund fortsætter:

“Vi er ovenud tilfreds med den service, vi har fået af Spica Technology, og det nye styresystem i vores fem Nordex N50 møller. Vindmøllerne er nu driftssikre, hvilket gør dem meget mere behagelig at servicere. Herudover, er det blevet meget nemmere for os at fejlfinde eksempelvis mekaniske fejl på møllen”.

Med Spica Retrofit Controlleren, er de fem N50 vindmøller nu udstyret med Spica Control System og Spica Dual Display i både tårn og nacelle for at fremme betjeningen. SA Energi har fået bedre overvågning af sine vindmøller med adgang til de fem møllers data og fået vindmøller, som kører og producerer stabilt.

Om Spica Technology ApS

Spica Technology ApS er en international ingeniørvirksomhed 100% dedikeret til vindmølleindustrien. Siden 1997, har Spica Technology fra hovedkontoret i Silkeborg udviklet, produceret og installeret innovativ software, elektronik og elektrisk udstyr i nye og eksisterende vindmøller – både onshore og offshore. Med speciale i styringssystemer, har Spica Technology leveret til kunder i vindmølleindustrien verden over.

Læs mere om Spica Technology på www.spicatech.dk.
Læs case storien om SA Energi på engelsk HER.

Om SA Energi I/S

SA Energi blev grundlagt i 2004 og er et dansk vindenergiselskab, der ejer over 70 vindmøller fordelt rundt i hele Danmark. Grundlæggerne, Steen Lund og Anders Haislund har en lang historik inden for vindmølleindustrien med erfaring fra Nordtank, DMP Mølleservice og Connected Wind Services som elektriker, maskinarbejder og montører gennem årene.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Spica Technology ApS

Ørstedsvej 5
8600 Silkeborg
Danmark
Spica Technology ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093