23948sdkhjf

SMC's nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMC Danmark A/S

Trådløs kommunikation sikrer sikker og pålidelig kommunikation af op til 127 slaveenheder.

I et traditionelt fortrådet fieldbussystem med en master og 15 slaver kræves der 29 kommunikationskabler. I modsætning hertil kræves der kun ét kommunikationskabel til et EX600-W trådløst system.

"Det trådløse EX600-W-system betyder simplere fortrådning, mindre pladsbehov og flere muligheder," siger Henrik Bonde Jespersen, salg- og marketingchef i SMC Danmark A/S, og han fortsætter: "Risikoen for, at kommunikationen afbrydes bliver minimal. Og 5 ms kommunikation garanterer, at det trådløse miljø forbliver stabilt, når man anvender en original protokol, der ikke påvirkes af interferens. Man forhindrer således interferens fra andet trådløst udstyr.”
 
For at forhindre interferens fra andet trådløst udstyr ændrer kommunikationsteknologien hurtigt frekvens. Når frekvensen på ​​Wi-Fi og andre trådløse kommunikationsenheder konkurrerer, eller når der er radiobølgeinterferens til stede, så benyttes andre frekvenser til kommunikation. Ved anvendelse af datakryptering forhindres uautoriseret adgang udefra.
Mulighederne for overvågning
Status på den trådløse kommunikation kan overvåges under drift i forhold til diagnosedata, for eksempel når kommunikation fra slaveenheden ikke kan modtages, eller når kommunikationsforsøg har overskredet den øvre grænse på 32 forsøg.
 
Installationsområdet fastslås i henhold til intensitetsniveauet på radiobølgen, der modtages af enhedens display. For eksempel betyder en modtaget radiobølgeintensitet på niveau 1, at intensitet er svag. Ønsker man at øge bølgeintensitet til niveau 2 eller 3 kan man tilføje endnu en trådløs master. Eller man kan fjerne forhindringer mellem master og slaveenhed. Endeligt kan man reducere afstanden imellem dem.
 
Flere muligheder ved pc’en
Kommunikationsstatus kan også downloades fra en pc. Ved at forbinde den trådløse master til en pc, er det muligt at se logfiler, der viser antallet af kontaktetableringsforsøg eller den modtagne radiobølgeintensitet. Ved hjælp af en webbrowser kan man nå logfilerne for at oprette forbindelse til den indbyggede webserver.
 
Det trådløse miljø og installationssted kan optimeres ved at tjekke antallet af forsøg og modtaget radiobølgeintensitet. De logfiler, der viser antallet af forsøg eller den modtagne radiobølgeintensitet, kan downloades som en CSV-fil.
 
Indstilling også muligt uden strøm
Indstillinger er mulige ved hjælp af en nærfeltkommunikation (NFC) læser/skriver og indstillingssoftware. Nogle genstande kan indstilles, selv når der ikke leveres strøm. Ved brug af en pc og en NFC-læser/skriver kan brugerne:

  • Skrive IP-adresse til masteren
  • Indstille I/O-punkterne for systemet og enheden
  • Parre master og slaveenhed
  • Overvåge I/O.

Teknologien
Den trådløse EX600-W-serie er designet til at give en sikker og pålidelig kommunikation ved brug af 2,4 GHz radiofrekvensbånd reserveret til industriel, videnskabelig og medicinsk (ISM) anvendelse. EX600-W giver stabil kommunikation ved hjælp af forskellige former for radiobølgeformidling, herunder direkte bølge, transmitteret bølge og reflekteret bølge. Rækkevidden mellem master og slaveenhed er på 10 meter.
 
Systemets signalresponstid er 5 ms og højhastighedsforbindelsen på 250 ms for en trådløs slave fra det øjeblik, der etableres kommunikation. Systemet håndterer maksimalt 1.280 indgange og 1.280 udgange. SMC anbefaler fra én til 15 enheder til samtidig drift. Det er muligt at installere flere trådløse mastere i samme område.
 
Systemet tilbyder mange muligheder
Det trådløse EX600-W-system består af en trådløs masterenhed til EtherNet/IP eller PROFINET og trådløse slaveenheder. Slaveenhederne omfatter følgende muligheder: Digitale inputenheder, digitale outputenheder, digitale input/outputenheder, analoge inputenheder, analoge outputenheder, analoge input/outputenheder, D-side endeplade og U-side endeplade.

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMC Danmark A/S

Egeskovvej 1
8700 Horsens
Danmark
SMC Danmark A/S

Send til en kollega

0.093