23948sdkhjf

Gratis startpakke kan hjælpe dig til at forebygge influenza

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Mange arbejdspladser ved ikke, at en optimal luftfugtighed kan mindske smittespredningen af luftbårne vira med 80 % og dermed have en stor effekt på sygefravær. Nu kan en gratis startpakke vise dig, om dit indeklima er til en sur eller glad smiley.

Vær med i kampen mod influenza på arbejdspladsen

Efteråret og influenzasæsonen er over os, og mange er ikke klar over at indeklimaet på arbejdspladsen spiller en stor rolle i forhold til smittespredning og sygefravær. Derfor lyder startskuddet til Condairs indeklimakampagne som sætter arbejdspladsernes luftfugtighed i søgelyset. Der er nemlig en klar sammenhæng mellem et dårligt indeklima med lav luftfugtighed og en øget risiko for smittespredning. Og det er desværre de færreste arbejdspladser som har tjekket luftfugtigheden for nylig og det bringer medarbejderne direkte i risikozonen for at blive smittet med influenza eller forkølelse mens de er på arbejde, påpeger sygeplejerske og indeklimaekspert Jeanet Berg.

Endnu ingen lovkrav til at beskytte medarbejderne

Jeanet Berg fortsætter: "Der er en overvældende samling af videnskabelige studier som beviser, at lav luftfugtighed svækker vores helbred og at luftbårne influenzainfektioner reduceres væsentligt, når den indendørs luftfugtighed holdes på 40-60 %. Alligevel er der stadig ingen lovkrav gældende for det offentlige eller private om at styre luftfugtigheden på passende vis, og dermed går et effektivt våben i kampen mod sæsonbestemt influenza desværre tabt. ”

”Vi bør ikke bare acceptere dette som en uundgåelig trussel i vores samfund hver vinter, når virksomheder og institutioner aktivt kan gøre noget for at mindske spredning af sæsonbestemt influenza gennem luftfugtighedsstyring og dermed undgå unødigt sygefravær. Uden befugtning vil de fleste indendørs miljøers luftfugtighed falde til under 40% i størstedelen af vinterhalvåret. Det er i denne tørre farezone, at smittefarlige luftbårne influenzavira overlever i mange timer. Det har vist sig, at når man opretholder en indendørs luftfugtighed på det anbefalede niveau så kan man reducere smitten med 80 %, da den luftbårne influenzavirus bliver passiviseret. ” Vi har samlet forskningen på området og gjort de mange videnskabelige artikler overskuelige og let tilgængelige på Condairs hjemmeside.

Kontorer og sygehuse i farezonen

Sæsonbestemt influenza topper, når indendørs luftfugtighed er på dets laveste. Indendørs miljøer, hvor folk opholder sig sammen i længere tid, som kontorer, sygehuse, plejehjem, skoler og andre institutioner, er oplagte indsatsområder i forhold til at mindske spredningen af sæsonbetonede infektioner. Dette gælder især for hospitaler og akutmodtagelser hvor inficerede personer bringes i nærheden af ​​modtagelige individer.
 
Jeanet Berg fortsætter: ”Ser man bort fra virksomheders og institutioners moralske forpligtelse til ikke at bringe medarbejderne og evt. patienter i risikozonen for influenzasmitte, så giver styring af luftfugtigheden på arbejdspladsen en åbenlyst økonomisk fordel, da sygefraværet kan påvirkes i positiv retning. Derudover giver et kontrolleret indeklima optimale arbejdsbetingelser og mindsker gener fra tør luft som eksempelvis hovedpine og irriterede øjne. ” Jeanet henviser til Condairs hjemmeside, hvor du blandt andet kan læse mere om hvordan dit immunforsvar bliver påvirket af luftfugtigheden.

Gratis startpakke hjælper dig i kampen for et sundt indeklima

Som et led i kampen for et indeklima uden unødig smittefare tilbyder Condair en gratis startpakke med et hygrometer, så man selv kan tjekke luftfugtigheden på arbejdspladsen. Få din startpakke på www.condair.dk/startpakke .

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.095