23948sdkhjf

UNIKA vil i fremtiden levere fjernvarme til Ans By

| Medlemsnyhed | Indrykket af Unika Danmark A/S

Der er ikke langt fra idé til handling hos Unika, og da en ansat tog initiativ til at implementere et innovativt varmesystem, fik han straks grønt lys.

Unika Danmark A/S er den første virksomhed af sin størrelse til at implementere en både innovativ og miljøvenlig varmeløsning. Plastik smeltes ved næsten 300 grader. Derfor udledes der i plastproduktionen meget overskudsvarme, som førhen blev lukket ud gennem åbne porte, for at skabe et behageligt arbejdsklima. Fremadrettet kan de omdanne restvarmen til fjernvarme til Ans by, samt styre indeklimaet i alle haller, så temperaturen ligger stabilt på 24 grader. Familievirksomheden har mange lokale ansatte, som stolt fortæller at al overskudsvarme hele året går til Ans Fjernvarme Selskab, og endda i så store mængder, at der vil være nok til at forsyne Ans By om sommeren. 

Ud over at den nye varmeløsning forventes at tilbagebetale sig i løbet af kun 3,5 år, er udskiftningen også yderst miljøvenlig, da de nu kan genvinde al overskudsvarme. Tilmed erstatter det de forhenværende energikilder; olie, gas og el, som tidligere blev brugt på at generere varme til virksomheden. Dette er Unikas nyeste tiltag i miljøplanen, hvor de tidligere har indført både solceller og LED pærer.

Anlægget er allerede taget i brug i de første haller, og forventes at være fuldt fungerende i hele virksomheden i løbet af de kommende uger.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Unika Danmark A/S

Lyngbakkevej 6
8643 Ans By
Danmark
Unika Danmark A/S

Send til en kollega

0.086